Nyheder
imported

Blokhus byder igen på badedag

Badekæde, sandslotte, musik og marked er på årets program for Store Badedag

Masser af oplevelser i vente til Store Badedag i Blokhus

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark/VisitJammerbugten

Se program: /UserFiles/Blokhusbadeby_Plakat_A3.pdf

Det altid friskt brusende Vesterhav og Blokhus’ brede hvide sandstrand har i 151 år trukket badegæster til. Årsdagen for den allerførste badegæst bliver markeret for anden gang lørdag den 16. juni. Igen i år er dagen fuld af aktiviteter for alle aldersgrupper fra tidlig morgen til solen bliver skudt ned.

-Jeg er supertilfreds med programmet. Det håber jeg også, at alle de mange gæster her i Blokhus bliver. Vi har prøvet at lave noget, som både børn og voksne kan have det sjovt med, fortæller Astrid Graungaard, som er eventelev ved VisitJammerbugten, der sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus arrangerer Store Badedag.

Havdyp, yoga og konkurrence

Badedagen begynder selvfølgelig med et herligt havbad i selskab med Søstjernerne, et frivilligt netværk af helårsbadere. I løbet af formiddagen er der yoga direkte på stranden med den afslappende lyd af Vesterhavets bølger i ørerne. Kreative børn og deres voksne får mulighed for at udnytte strandens skaller, sten, rav og måske endda finde noget fint vraggods til at kreere et flot slot med, som så kan deltage i sandslotskonkurrencen. Kreativitet er der også blandt de mange boder på Kunstnermarkedet, der finder sted ved Springvandstorvet.

Verdens Længste Badekæde

I 1865, hvor den københavnske forfatter Meïr Aron Goldschmidt som den første officielt tog en svømmetur ved Blokhus Strand, var lange dage på stranden fyldt med solbadning og svømmeture i havet endnu ikke enhver feriegæsts drøm. Han havde næppe heller drømt om, at hans badetur ville blive markeret så mange år efter. Men det bliver den i stor stil. I løbet af eftermiddagen vil VisitJammerbugten og Erhvervsforeningen Destination Blokhus prøve at lave Verdens Længste Badekæde.

– Vi håber virkelig, at solen vil skinne, så stranden og Blokhus kan vise sig fra deres allerbedste side og rigtigt mange vil møde op i badetøj og være med til vores rekordforsøg, siger Astrid Graungaard fra VisitJammerbugten.

Anderæs, musik og kanonaffyring

Store Badedag byder også på både grin og spænding, når det traditionsrige anderæs sætter fut i Blokhus Bæk. Derudover bliver der mulighed for at opleve byen og badelivet fra nye vinkler på guidede Segwayture. I løbet af aftenen skaber Jens Jepsen og band hygge og stemning på Torvet, inden Blokhus Kanonlaug skyder solen ned, og Søstjernerne inviterer alle med til en aftendukkert som et festligt punktum på en stor badedag.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events