Nyheder
imported

Blokhus Fiskerestaurant åbner med ny mand ved roret

Olav Bergsøe Pedersen har overtaget forpagtningen af Blokhus Fiskerestaurant og åbner for første gang fredag d. 23. marts

Ny mand ved roret

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Olav Bergsøe Pedersen, der er ”50 eller noget”, som han selv siger, åbner for første gang dørene til Blokhus Fiskerestaurant fredag d. 23. marts. – Jeg er så glad for at have overtaget forpagtningen af restauranten. Det er en stor og flot restaurant, med et enormt potentiale. Og så er det bare helt fantastisk, at den er placeret i Blokhus – man finder jo ikke et bedre eller mere rigtigt sted at åbne, end her, siger Olav. Under sloganet: ”Hav møder land i Vesterhavets ærlige køkken” forklarer Olav hvor vigtigt det er for ham, at der serveres friske, gode og gerne lokale råvarer. – Med den placering, lokaler og omgivelser ser jeg det helt rigtige fundament for at åbne en rigtig god restaurant. Jeg har hele tiden sagt, at skal det gøres – altså at åbne min egen fiskerestaurant, så skal det gøres rigtigt. Fiskene skal være friske. Det skal ikke være forarbejdet fisk fra et catering-firma. Det er også ok, at alle menuer ikke er ens hver dag – menuerne afhænger af sæsonens aktualitet og kvalitet.

Er du med på den?

Selvom Olav har erfaring som køkkenchef fra bl.a. Curacao i Caribien og USA og yderligere erfaring fra de syv verdenshave, som Executive chef på bl.a. American Hawaiian Cruiseline og Fred. Olsen Cruiseline Worldwide, har han taget sin datter, 35-årige Bo, med i restauranten.

– Forståelsen for Havets frugter er ikke en videnskab. Det er en passion. Og hvis der er nogen der har passion for mad, service og et fantastisk overblik, er det min datter Bo, siger Olav stolt der så det som en selvfølge, at hun skulle være med til at drive den. – Jeg har 10 års erfaring i overnatnings- og restaurationsbranchen, har arbejdet i prisbelønnede restauranter i New York og været personlig kok for private og erhvervsfolk i USA. Nu er jeg i Blokhus – og helt klar til at hjælpe i Fiskerestauranten, siger Bo med et glimt i øjet. Hun har tidligere beskæftiget sig med koncepterne: ”Fra Jord til Bord” og i sundt gourmet mad.  – Far spurgte om jeg ville komme og hjælpe ham i gang med Blokhus Fiskerestaurant.  Det føltes bare rigtig naturligt at takke ja til. Som barn var jeg her hver sommer og hjalp far i restauranterne – hvor han var, var jeg, mens jeg i vinterperioderne tilbragte tid i USA, siger Bo.

Seafood and Roast Buffet

Når restauranten åbner fredag d. 23. marts bliver det åbningen for en helt ny sæson.  Folk kan gå ombord i en smagfuld Seafood and Roast Buffet og a la’ carte kort som også byder på irsk Hereford.  – Dyk ned i friske fisk, skaldyr, forskellige roasts og Hereford steaks, hvorfra vi sammensætter det bedste af sæsonen råvarer. Det bliver fedt at få gjort noget helt særligt ud af buffetdelen med friske fisk, vi får dagens menuer og a’ la carte retter der også er tilpasset dem, som ikke spiser fisk, siger Olav afsluttende.

Læs om fantastiske oplevelser og events