Nyheder
imported

Blokhus: Fotoudstilling i Redningsstationen

Redningsstationen har skiftende udstillinger hele året – og i efterårsferien er det ”Blokhus Badeby – 150 års jubilæum” i billeder fra den 21. september og frem til 15. november 2015, der er temaet

Blokhus:

Fotoudstilling i Redningsstationen

Udstillingen er åben fra d. 21. september til den 15. november 2015, kl. 10.00 -17.00.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

I Blokhus Redningsstation kan du se og opleve ”Blokhus Badeby – 150 års jubilæum” i billeder fra den 21. september og frem til 15. november 2015. Fotograf Poul Nymark, Poul Nymark Foto, har sammen med Blokhus Redningsstation og VisitJammerbugten Blokhus udvalgt de bedste og mest stemningsfyldte foto fra jubilæumsdagen den 16. juli 2015. – Kom forbi, genoplev den helt unikke dag og sæt dine egne ord på billederne. Der er gratis adgang, fortæller Jette Grønhøj fra Visitjammerbugten Blokhus.

Dagen d. 16. juli bød bl.a.  på sandslotskonkurrence, skudehandelsmarked, menneskelig kædedannelse af ordet BLOKHUS, som så blev fotograferet fra luften af Poul Nymark – efterfulgt af verdens måske længste badekæde, musik på torvet, historisk opvisning af bademode, faldskærmudspring og mange flere aktiviteter.

– Poul Nymark har taget rigtig mange billeder i løbet af dette år, og udstillingen her viser blot et lille udsnit af, hvad han kan. Billederne kan købes, hvis nogen skulle have interesse og hans kort kan man tage med fra udstillingen, afslutter hun.

 

 

 

________________________________________________________

Det var et ærefuldt erhverv at arbejde ved redningsstationen, hvor 12 bådsmænd og 4 mand i reserve var ansat. I alt er 118 skibbrudne blevet reddet af redningsmændene fra Blokhus. Redningsstationen blev fjernet af den tyske besættelsesmagt i 1944, da den lå i skudlinjen for en af deres kanoner. Det vakte dengang harme hos lokalbefolkningen.

I 2009 lykkedes det at skabe en historisk begivenhed, det blev året hvor Blokhus som by fik deres Redningsstation tilbage – opført en præcis kopi af den originale bygning

Redningsstationen har skiftende udstillinger hele året – og i efterårsferien er det ”Blokhus Badeby – 150 års jubilæum” i billeder fra den 21. september og frem til 15. november 2015, der er temaet.

Læs om fantastiske oplevelser og events