Blokhus

Blokhus Golfklub udsat for groft hærværk

Bunder formentlig i debat om klubben kunne holde åbent

– Blokhus Golfklub har været udsat for groft hærværk, da en eller flere personer har spredt round-up ved 10 af golfbanens 18 huller.

Debat om at holde åbent
Hærværket blev opdaget sidst i denne uge, og det betyder, at det er tilbage i slutningen af marts, at giften er blevet bredt ud på golfklubbens græs.
Det er begået af en person, som selv har været på banen for at spille, og hærværket er hovedsageligt sket ved tee stedet og ved greenen.
– I slutningen af marts var der en debat om, vi som golfklub kunne have åbent i disse Corona-tider. En anden golfklub opfordrede endda til boykot af Blokhus Golfklub, fortæller Kristian Hedelund, formand for Blokhus Golfklub.
– Men vi har Sundhedsmyndighedernes opbakning til at holde åbent og har fulgt deres retningslinjer, understreger han.

Privatfoto

Udbedrer skaderne
Han frygter, at det er den hårde debat, der har fået en eller flere til at tage sagen i egen hånd og dermed ødelagt en masse for både Blokhus Golfklub og dens mange frivillige.
– Det her betyder selvfølgelig, at vi mister en masse græs. Vi er i fuld gang med at udbedre skaderne, og det vil komme til at koste os 2-300.000 kroner, siger Kristian Hedelund.

Privatfoto

Rammer økonomisk
– Nogle steder er der hældt round-up ud tæt på greenen, og med huller med bar jord sådanne steder betyder det både ringere kvalitet samt et dårligere indtryk af banen. Det er som at køre i en go-cart med tre hjul.
– Derfor vil det få betydning for vores indtjening fra green-fee, som betyder meget for os, da vi har indtægter på 3-4 mio. kr. fra green-fee. Hvor meget, vi kommer til at miste på grund af det her, er svært at sige, siger en meget ærgerlig Kristian Hedelund.

Privatfoto

Under lavmålet
Han kalder hærværket for gadedrengestreger.
– Det er en handling uden tanke på, hvor mange dette hærværk berører. Det er under lavmålet og uden omtanke. Som at begå hærværk mod en bil, fordi der er de forkerte sten i indkørslen, siger Kristian Hedelund.
Han mener, at det bedste, der kan ske, er, at gerningsmanden står frem og siger undskyld og, at han ikke har tænkt sig om.

Privatfoto

Opbakning til golfklubben
– Vi har slået dette op på vores Facebookside, hvor det allerede har fået flere end 4.000 tilkendegivelser og er delt mange gange. Vi er glade for de mange tilkendegivelser om, at det her ikke er i orden.
– Vi har lagt det op, fordi sådan hærværk ikke skal danne præcedens og gå ud over også frisøren eller cafeen med take-away, der ligesom os følger Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, siger Kristian Hedelund.

Læs om fantastiske oplevelser og events