Nyheder
imported

Blokhus hvalen er tilbage

Skelettet af finhvalen kan opleves nu og igen til efteråret

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Man kan hver dag opleve skelettet af finhvalen i Blokhus – men helt ekstra ordinært vil det kunne opleves over to gange i år, da den både vil være i Blokhus i foråret og starten af sommeren og i efterårsferien.  – Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fornøjelsen af hvalen to gange i år og forventer igen i år en stor interesse for den 17 meter lange finhval, udtaler Anders Stryhn, chef for Erhverv, Turisme og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune. Hvalen tilbringer tiden i Blokhus frem til den 2. juni og igen fra den 7. september til den 27. oktober.

En turistmagnet

Da finhvalen strandede ved Blokhus for 3 år siden, blev det med det samme en turistmagnet og der har været stor interesse lige siden. Igen i år er der frivillige hvalguider, som byder publikum indenfor i hvalens mave. De er være til stede i alle weekender og helligdage samt hele efterårsferien, hvor de guider besøgende igennem historien om Blokhus Hvalen. De dygtige hvalguider står klar til at besvare spørgsmål og kommer med nyttig information omkring finhvalen, men også hvaler generelt, efter at have tilbragt en uddannelsesdag på Nordsø Oceanarium i selskab med nogle af Danmarks dygtigste biologer.

Feriebarnet

Der er blevet spottet usædvanligt mange hvaler i Danmark i år og flere byer har fået besøg af strandede hvaler. – Vi er dog særligt stole af, for tredje år i træk, at kunne præsentere den lange hval, som vi deler med Nordsøen Oceanarium. For når hvalen ikke er hjemme i Blokhus, holder den ferie på Nordsøen Oceanarium, hvor turister nyder godt af den, afslutter Anders Stryhn. 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events