Blokhus

Blokhus-hvalen kommer endelig hjem

– Ifølge de oprindelige planer skulle finhvalen komme tilbage til Blokhus i påsken, men grundet restriktionerne mod Covid-19 kunne dette desværre ikke lade sig gøre. Nu bliver Danmark langsomt åbnet mere og mere op, og det betyder også, at man i Blokhus endelig kan sige ”Velkommen hjem” til den 17 meter lange finhval. Finhvalen vil derfor være at finde på Blokhus Torv fra 5. maj frem til 29. juni 2020.

 Har været savnet
– Det har været en meget usædvanlig tid her på det sidste med Corona-virus, og man har helt sikkert kunne mærke, at der er noget der har manglet i Blokhus, som ikke er helt intakt uden besøg fra finhvalen. Nu kommer den endelig hjem og det er vi selvfølgelig utrolig stole over, siger hval-koordinator hos Jammerbugt Kommune, Jannie Ratke i en pressemeddelelse.     

Beundringsværdig gigant
Da finhvalen blev udstillet for første gang på Blokhus Torv for tre år siden, blev det med det samme en kæmpe turistmagnet.
Mange tusinde gæster har siden været en tur inde i hvalens mave, når den har været udstillet i sin container på Blokhus Torv.
Denne gang bliver dog en undtagelse, da det grundet Covid-19 ikke vil være mulighed for at komme ind i containeren.
Derimod vil der være rig mulighed for at beundre Blokhus egen gigant igennem det store vinduesparti, der vil være oplyst hele døgnet.

FAKTA OM FINHVALEN:
• Finhvalen er det næststørste dyr på Jorden.
• Finhvalen findes i alle verdenshave og er almindelig i Nordatlanten.
• Den er en at de hurtigste hvaler og svømmer helt op til 40 km/t.
• Den træffes af og til i Skagerrak og indre danske farvande.
• Den kan blive op til 24 meter lang og veje op til 90 ton.
• Tidligere blev den kaldt sildehval, da dens føde består af sild og brisling.

Læs om fantastiske oplevelser og events