Nyheder
imported

Blokhus: Livredderne er i topform

Indtil nu har badesæsonen budt på blandet vejr. Når der er langt mellem badegæsterne, bruger livredderne i TrygFonden Kystlivredning tiden på at træne deres færdigheder, så de klar, når det bliver vejr til badeture. Og det bliver det igen - ifølge metrologerne

Livredderne er i topform

Indtil nu har badesæsonen budt på blandet vejr.  Når der er langt mellem badegæsterne, bruger livredderne i TrygFonden Kystlivredning tiden på at træne deres færdigheder, så de klar, når det bliver vejr til badeture. Og det bliver det igen – ifølge metrologerne

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Det er sjovest at være livredder, når stranden er fuld af badegæster. Men livredderne keder sig ikke, når stranden er tom. De bruger tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op fra vandet.

– Op til badesæsonen træner vi livredderne hårdt, så de både er i fysisk topform og har redningsfærdighederne i orden. Men det er også vigtig for både deres egen og badegæsternes sikkerhed, at livredderne i løbet af badesæsonen bruger stille dage på stranden til at øve sig, så de er skarpe, når det gælder, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

TrygFondens livredderuddannelse har opnået international certificering fra The International Life Saving Federation (ILS), som betyder, at livredderne opfylder en fælles international standard og kan søge arbejde på strande i udlandet.

Hemmelige badegæster tester livredderne
Jobbet som livredder kræver et stort overblik og evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og derfor bliver livredderne trænet i simulerede redningsaktioner på strandene, når de mindst venter det.

– I løbet af sommeren får livredderne på de 37 strande, hvor vi er til stede, uanmeldt besøg af vores test-patrulje (in-situ-patrulje) ca. en gang om ugen. Patruljen lader som om, de er almindelige badegæster, som kommer i vanskeligheder, så livredderne skal træde til med hjælp. På den måde træner vi livredderne i realistiske situationer og i konstant at have et blik på vandet, så de kan reagere hurtigt, hvis der er personer, som har brug for hjælp, siger Anders Myrhøj og tilføjer:

– Livreddernes primære zone er markeret med rød-gule strandflag i vandkanten, og det betyder, at det er her, de holder ekstra øje med badegæsterne. Derfor opfordrer vi altid til, at man bader mellem flagene, så livredderne hurtigt ser, hvis man kommer i nød.

Her finder du dem

TrygFonden Kystlivredning har livreddertårne er på 37 strande og havnebade i hele landet og er på strandene hver dag fra klokken 11-19 indtil lørdag den 15. august. Et flag i tårnet fortæller, at livredderne er på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten. 

Læs om fantastiske oplevelser og events