Blokhus

Blokhus med ny slags påskeferie – Staycation

COVID-19 har fået Destination Blokhus til at sadle om

– Som følge af COVID-19 har Erhvervsforeningen Destination Blokhus valgt at sadle om og tænke nyt og kommer derfor med et nyt underholdningsprogram for påskeferien.
Det er Staycation med aktiviteter med højt til himlen og plads til de nære oplevelser. 

Ferie der hjemme
Det store program for Blokhus Påskefestival, som ellers lå klar til tryk, da COVID-19 ramte Danmark, bliver i år erstattet af et Staycation-Blokhus program, som afvikles i perioden 4. april til 13. april.
Staycation er en sammentrækning af ordet stay, at blive, og vacation, ferie.
Det betyder at man holder ferie i hjemlige trygge rammer, hvad enten det er i feriehuset eller i eget hjem.

Afkrydsningsskema
Dagligdagens rutiner tilsidesættes, og kunsten er at foretage sig noget, der giver dagene et andet indhold end normalt. Altså en ferie i hjemlige rammer sammen med de nærmeste.
Erhvervsforeningen Destination Blokhus har udarbejdet et afkrydsningsskema med hele 35 sjove bud på Staycation-aktiviteter. Få fat i et skema og se, hvor mange aktiviteter man kan få krydset af under ferien i Blokhus.

 Valgt at sadle om
– Vi har alle et socialt ansvar, og derfor har vi valgt at sadle om. Vi har i mange år samlet folk til vores populære Påskefestival. I år gør vi det modsatte og opfordrer folk til at holde påske sammen, hver for sig, siger Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.
– Heldigvis er det ikke svært her i Blokhus, hvor der her er højt til himlen, stranden er lang og bred, og skoven fyldt med naturoplevelser, siger hun.

Den store æggejagt
Mange har tradition for at deltage i ”Den store Æggejagt”, når de besøger Blokhus i påsken. Det vil der stadigvæk være rig mulighed for i år, dog vil der være et lille tvist i henhold til tidligere.
Som altid gemmes 100 nummererede pastel-æg i Blokhus, Hune, Gatewayen og på Blokhus Strand. Alle æg placeres udendørs og er tilgængelige på alle døgnets timer.
Tvistet er, at man selv skal ombytte sit pastel-æg til en gevinst i skattekisten på Blokhus Torv.
Koden til skattekisten finder man indeni et af de gemte æg. 

You Tube
I ”Blokhus TikTok challenge” gælder det om at lave en TikTok video, som indeholder nogle kendte steder i Blokhus. Videoen skal være uploadet inden påsken er ovre, og vinderen kåres mandag 20. april. 
Som noget nyt i år har Erhvervsforeningen Destination Blokhus oprettet en YouTube kanal, hvor gæsterne kan gå ind og få inspiration til aktiviteter i påskeferien.
Sara Græsborg fra ”Den Store Bagedyst” vil blandt andet ligge nogle bagevideoer op, som viser hvordan du nemt kan lave påskekager i mørdej og flødeboller som ligner kaniner.
Derudover vil der være videoer af fysikeksperimenter, træningsvideoer og lege i haven, som alle er aktiviteter man kan lave derhjemme eller i sommerhuset. 
Gæsterne opfordres til at sende deres bud på en sjov Staycation-aktivitet til visit@jammerbugt.dk, som vil blive lagt op på kanalen efterfølgende.

Privatfoto

Drive-In-Dinner
11. april kl 18.30 – 20.30 inviterer Erhvervsforeningen til Drive-In Dinner på Blokhus Strand.
Her opfordres alle til at bestille mad fra deres yndlingsspisested i Blokhus eller omegn og spise det i deres bil nede på stranden (til venstre for nedkørslen).
Hvis vejret ligger op til det, kan maden evt. spises fra bagagerummet med bagklappen åben til synet af den smukke solnedgang over Vesterhavet. 

Konkurrence for familien
Der er intet der rusker op i den lidt rutinepræget hverdag, som en god familiekonkurrence. Dem er der også et par bud på i programmet. Blandt andet konkurrencen om, hvilket familiemedlem der har det hurtigste dyr.
Her gælder det om at finde det hurtigste dyr ude i haven, skoven eller klitterne. Eller hvad med skovbingo? Her gælder det om hurtigst at få pladen/rækken fuld, ved at finde forskellige ting i naturen. 

Gatewayen
Blokhus Gateway er en ægte naturperle med aktivitetsmuligheder for hele familien. Prøv den udfordrende, men sjove MTB-rute, sus afsted på den super seje svævebane på naturlegepladsen eller hvad med at lave snobrød eller bage din egen pizza? 

Privatfoto

Stranden byder også op til et hav af aktiviteter.
Her kan du bygge flotte sandslotte, søge efter rav med UV-lygte, afprøve din hjemmebyggede drage, eller finde elementer til at lave dit eget genbrugskunstværk.
Vær med i Instagram-konkurrencen hvor du kan vinder fede præmier. Alt du skal gøre er at uploade et billede af dit genbrugskunstværk med ting du har fundet på stranden. 

Smuk udsigt
Ved Kettrup Bjerge finder du Jammerbugtens måske smukkeste udsigt. Kravl op på toppen af bunkeren og nyd panoramaudsigten over Vesterhavet.
I Hune kan du besøge den smukke landsbykirke, hvor der står en ægte runesten, og bag kirken kan I afprøve jeres hjemmelavede papirbåde på de to søer.

Når du skal være inde
Hvis vejret ikke arter sig, er der også mange spændende bud i programmet på, hvad man kan lave indenfor i feriehuset.
Pust påskeæg og dekorer dem. Klip et fantasifuldt gækkebrev og en klassiker som gemmeleg, bliver man aldrig for gammel til
 I programmet for Staycation er der også opskrifter på, hvordan man kan lave lækker is, og hvordan man laver en sjov karsemand.
En af de lidt anderledes idéer, er ”Børnenes Dag” – her får børnene lov til at bestemme stort set alt i en hel dag – alt fra måltider, aktiviteter til hvilket tøj familien skal have på. Det kan kun være en dag med masser af latter og hygge. Udover alle de nævnte aktiviteter vil der være bud på aktiviteter som stjernekiggeri, tage på geocaching- eller pokemon jagt, se solnedgangen fra klitterne, familietræning og meget mere.  

Læs om fantastiske oplevelser og events