Blokhus

Blokhus-Open gennemføres alligevel om fredagen

Himlen over Blokhus skulle i weekenden 1. til 3. juli have været præget af farverige faldskærme styret af Verdenseliten i klassisk præcision- og speed-præcisionsspring.
Men manden bag det store arrangement, Torben Glud, er nødt til at skære ned på  begivenheden på Blokhus Strand, som ellers skulle have haft deltagelse af springere fra Canada, USA, Egypten, Tyskland, Holland, Polen, Sverige og selvfølgelig det danske landshold.
Der bliver i år tale om en light-udgave, hvor den ene af de 8 runde bliver gennemført med faldskærmsudspring over Blokhus Strand, og det sker fredag aften, hvis vejret tillader det.
– Det betyder, at 2 hold lander på stranden, og hvis vejret er til det, gentager vi det også lørdag aften, siger Torben Glud.
De øvrige runder foretages ved Sindal Lufthavn.

Ærgerligt uheld
For mens Blokhus Strand ifølge Torben Glud er det bedste sted til faldskærmsudspring, når vinden kommer ude fra havet, så giver sandet andre udfordringer.
– Selv om vi sidste år have forberedt en perfekt landingsplads på stranden for flyene, så betød varmen, at sandet tørrede hurtigt og blev for løst til, at flyene kunne lande på stranden, fortæller Torben Glud.
Derfor havde han i år valgt en dyrere løsning og chartret en splinterny helikopter i München.
– Men for et par dage siden fik jeg besked om, at helikopterne var blevet skadet under en landing, da man var kommet til at sætte den på halen, siger en ærgerlig Torben Glud.

Forgæves indsats
Han har derefter brugt alle døgnets 24 timer på at finde en løsning.
– Men nogle fly kan ikke lande på en strand på grund af luftindtag, og andre, der kan lande på en strand, larmer for meget.
– Nogle helikoptere er for små og andre for dyre. Endelig fandt jeg en i Göteborg, men den måtte ikke flyve så langt over vand, så den kunne ikke flyve via Frederikshavn, men skulle via Helsingborg og Helsingør, og så blev det også alt for dyrt, fortæller Torben Glud.
Derfor har han måtte aflyse, men en hel del af de udenlandske springere havde allerede bestilt flybilletter, så de ankommer alligevel.
-Så vi holder et stævnet ved Sindal Flyveplads og så en light-udgave over Blokhus Strand, siger Torben Glud.
Ud over en masse spildte kræfter og tid sidder han tilbage med en regning på 25.000 kroner, men heldigvis har en sponsor lovet at dække en del af udgiften.

Læs om fantastiske oplevelser og events