Blokhus

Blokhus Sandskulptur Festival 2023

Temaet H.C. Andersens Eventyr kan opleves frem til 30. december
skulpturparken

Fra den 25. april kan gæsterne opleve, når nogle af verdens bedste kunstnere laver de sidste detaljer på de helt nye sandskulpturer udformet efter H. C. Andersens velkendte eventyr – bl.a. ”Fyrtøjet”, ”Den flyvende kuffert” og ”Den grimme ælling”.

Lørdag den 29. april blev der afholdt åbningsindvielse med festlig underholdning. Der var besøg af Blokhus Kanonlaug og Jammerbugt Garden samt åbningstaler ved Borgmester Mogens Gade og indehaver John Andersen.

11. sæson i 2023

Skulpturparken Blokhus har for 11. sæson i træk allieret sig med nogle af verdens bedste sandskulptører, som har udformet de 10 enorme sandskulpturer efter temaet: H. C. Andersens Eventyr – lyder det bekendt? I 2015 var temaet også H. C. Andersens Eventyr, men indehaver John Andersen har ikke siden kunne slippe tanken om at gentage det populære eventyrtema.

HCAndersen-sandskulptur- skulpturparken
HCAndersen-bronze skulpturparken

Blokhus Fiberbeton Festival 2023

Skulpturparken Blokhus præsenterer i år også en enestående ny udstilling af imponerende Fiberbeton skulpturer, udført af internationale kunstnere. Temaet for 2023 er Danmarks Dyr, og disse nye skulpturer vil tillige kunne benyttes som ”photo-shoots” for barnlige sjæle. Disse nye skulpturer vil herefter blive udstillet i parken sammen med de øvrige 30 store fiberbetonskulpturer som er blevet udført tidligere år.

Håber på bedre sæson

Skulpturparken håber på en bedre sæson her i 2023 end det foregående år.
”Vi må sige, at året 2022 desværre ikke var af de bedste for os. Besøgstallet faldt til godt 75.000 betalende gæster i parken mod godt 111.000 gæster i året før.

Det har selvsagt kunnet mærkes negativt på bundlinjen og driftsresultatet for år 2022, men skyldes bl.a. usikkerhederne omkring energiprisernes himmelflugt samt vores egne store driftsudgifter til trimning af attraktionen på flere fronter samt til store afskrivninger på de mange investeringer vi løbende foretager i at udvikle etablissementet”, oplyser indehaver John Andersen og fortsætter: ”Vi er såmænd vant til at det kan gå op og det kan gå ned, og det lever vi rigtig også fint med. Vi har heldigvis en rigtig solid økonomisk ballast, og er meget glade, blot vi over tid kan få det til at hænge bare nogenlunde sammen, og det gør det fint synes vi.

Vores type af privatejede specielle attraktioner opnår jo ingen former for offentlige tilskud eller anden støtte, i lighed med en række andre større attraktioner, som vi i det daglige konkurrerer med. Så, vi fortsætter ufortrødent med at udvikle virksomheden til stor glæde og gavn for både lokalområdet og de mange tusindvis af turister, slutter John Andersen.

Nyt tema hvert år

Hvert år skaber de internationale kunstnere nye store sandskulpturer, som hvert år baseres på et nyt tema.

2023: H.C. Andersens Eventyr

2022: Fra Istid til Nutid

2021: Noas Ark

 2020: Eventyrlige Filmfigurer

 2019: Vilde Vikinger 

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne –

2013: Nordisk Mytologi.

Information

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok smukkeste og største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Parken er indrettet med hyggelige sansehaver, smuk beplantning, et hav af blomster og byder også på sjove aktiviteter for børn. Her bør man ikke gå glip af disse kunstneriske værker, som helt sikkert også vil imponere de mindste. Og, når sulten er stillet i Kulturhusets hyggelige Orangeri og Café, kommer man også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser.

 

Kulturhusets café & orangeri

Med god udsigt til Skulpturparken serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassikere: ”Blokhus Tarteletten” og ”Luksus Stjerneskud”, men også saftige burgere, anretninger og salater. I 2023 serveres tillige Søndagsfrokost Buffet fra kl. 12-15 i Orangeriet i perioden fra den 21. maj til 22. oktober.

Læs om fantastiske oplevelser og events