Nyheder
imported

Blokhus trækker huspriserne op

Blokhus er et af de to områder i kommunen, der oplever en stabil og den mest markante stigning i boligpriserne. Det hænger sammen med den stigende befolkningstilvækst.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Hver måned afvikler Destination Blokhus netværksmøde, hvor de lokale erhvervsdrivende mødes, for at udveksle erfaringer, dele nyheder og for at udvikle området. Til mødet d. 5. oktober blev Blokhus igen omtalt som højdespringer. Dels i forhold til udvikling, men også de stigende huspriser er blevet bemærket. – Vi er et område der vækster. Og flere og flere ser de unikke muligheder der er for området og flytter derfor hertil, siger investor John Andersen. Og når flere og flere flytter til området gavner det både lokalsamfundet, de erhvervsdrivende og hele markedet, tilføjer han.

Bedre end før finanskrisen

De gennemsnitlige huspriser i Jammerbugt Kommune er stigende, og er nu over gennemsnittet fra før finanskrisen. Gennemsnitspriserne pr. m2 for huse og villaer i Jammerbugt Kommune er pr. august 2017 på 8.566 kr. Dermed er de steget 7,7% på blot et år.  – Vi kan se på de nyeste opgørelser, at antallet af bolighandler er stabilt, og at boligpriserne er stigende. Samtidigt falder liggetiden. Det er udtryk for en generel positiv udvikling i kommunen. Antallet af tilflyttere til Jammerbugt er da også stigende, konstaterer Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

Vesterhavsbyen er højdespringeren

Aabybro og Blokhus er de to områder i kommunen, der oplever en stabil og den mest markante stigning i boligpriserne. I Aabybro er den gennemsnitlige pris pr. m2 pr. juni 2017 11.056 kr., mens den i Blokhus for samme periode er på hele 17.160 kr. – Investeringerne i skov, skole og DGI-Huset viser sin effekt. Ligesom vi kan se, at investeringer i kulturlivet i Blokhusområdet også påvirker udviklingen positivt, fortæller Mogens Gade.

De stigende boligpriser hænger i høj grad sammen med befolkningsudviklingen i byerne. Aabybro er siden 2010 vokset med 11% og Blokhus med hele 20%. Dette gør Vesterhavsbyen til højdespringeren blandt samtlige 20 byer tættest på Aalborg.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events