Nyheder
imported

Blokhus udvalgt som særligt feriested

Videncenter for Kystturisme har gennemført en stor analyse og udpeget 20 særlige feriesteder, der får ekstra fokus i centrets videre arbejde med kvalitetsudvikling. Blokhus er en af de 20 valgte feriesteder.

Videncenter for Kystturisme (CKT) har gennemført en stor analyse og udpeget 20 særlige feriesteder, der får ekstra fokus i centrets videre arbejde med kvalitetsudvikling. Blokhus er en af de 20 valgte feriesteder.

 De 20 "fyrtårne" er valgt på basis af en større analyse af kystturismen, og de valgte feriesteder får nu tilbudt et individuelt udviklingsforløb. Forløbet skal bidrage til en markant styrkelse af turismeproduktet og den kvalitetsoplevelse, som fremover skal danne basis for ny vækst.

– Kystturismen har været ramt af tilbagegang de senere år, og vi er nødt til at se på den samlede oplevelse, især når det gælder turisternes opfattelse af værdi for pengene. Vi har et højt omkostningsniveau på alle områder her i Danmark, og det er svært at gøre noget ved. Til gengæld kan vi arbejde mere målrettet med at løfte kvaliteten, så den matcher turisternes oplevelse af det danske prisniveau. Strategien er at fokusere indsatsen i dansk turisme, siger formanden for CKT, direktør Søren Kragelund, Fårup Sommerland.

Videncenter for Kystturisme, med hjemsted i Hvide Sande, er etableret i sommeren 2012 som et partnerskab mellem Erhvervs- og Vækstministeriet, Region Midtjyllands, Region Syddanmarks, Region Sjællands og Region Nordjyllands vækstfora samt Ringkøbing-Skjern Kommune

Videncentrets overordnede formål er at bidrage til et kvalificeret, videnbaseret grundlag for beslutninger for kystturismens aktører, virksomheder og værdikæder

Læs om fantastiske oplevelser og events