Brovst

Børn med overvægt får tilbudt motiverende motion

Jammerbugt Kommune har indgået et samarbejde med DGI Nordjylland om Jump4fun. Jump4fun er et motionstilbud til børn og unge med overvægtsproblematikker i alderen 6-16 år. Tilbuddet er kommet i stand gennem et tæt samarbejde mellem Børne- og Familieforvaltningen og forvaltningen Vækst og Udvikling.

Glæde ved at bevæge sig
På Jump4fun skal det være sjovt at få sved på panden. Det handler ikke om at være bedst, hurtigst eller stærkest, men om at have det sjovt, mens man er aktiv i et trygt fællesskab. 
– Ikke alle børn og unge kan lide at bevæge sig. På kommunens Overvægtsklinik ser vi, at overvægt, lavt selvværd eller dårlige oplevelser fra idrætstimerne kan være nogle af de barrierer for bevægelse, som børn og unge går rundt med. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde Jump4fun, der netop har fokus på at vende disse barrierer til positive oplevelser via træning, der har fokus på fællesskab, opbakning og bevægelsesglæde frem for konkurrence og præstation, siger formand for børne- og familieudvalget Ulla Flintholm.

PGU og Skovsgaard/Brovst
De første hold vil starte op i Pandrup Gymnastik- og Ungdomsforening og Skovsgaard/Brovst KFUM IF, og der vil være én ugentlig træning i begge foreninger.
Vi har indgået samarbejde med to lokale foreninger, der begge brænder for at gøre en forskel for denne målgruppe. DGI Nordjylland tilbyder alle holdinstruktørerne en særlig tilrettelagt uddannelse, hvor de får viden om målgruppen og inspiration til at arbejde med selvværd, trivsel og bevægelsesglæde via sjov, motiverende og inkluderende træning. Vi tror derfor på, at vi sammen kan skabe et hold, der giver børn og unge lyst til at være aktive og mod på at starte til idræt i det traditionelle foreningsliv efterfølgende, siger formand for Kultur-, Fritid- og Landdistrikter Helle Bak Andreasen.

Fritidspas
Det koster en kontingentpris på ca. 300-400 kr. at gå til Jump4fun i én sæson.
Forældre har mulighed for at søge om kontingentstøtte på op til 1.200 kroner per barn årligt fra Fritidspas i Jammerbugt Kommune.
Information om Fritidspas og vejledning til indstilling kan findes på kommunens hjemmeside:
https://www.jammerbugt.dk/borger/fritidspas.

Landsdækkende koncept
Jump4fun er et landsdækkende koncept, der i 2020 var tilgængeligt i 16 kommuner. DGI Nordjylland har på nuværende tidspunkt indgået samarbejde med Rebild Kommune, Aalborg Kommune og Brønderslev Kommune.
DGI har gennemført en landsdækkende evaluering af konceptet i 2020, der overordnet viser:

  • At 89 procent oplever at have forbedret sin bevægelsesglæde
  • At 78 procent oplever at have forbedret sin styrke
  • At 89 procent oplever at have forbedret sin kondition
  • At 77 procent går til Jump4fun, fordi det er sjovt
  • At 79 procent er blevet mere aktiv og har fået nye venner
  • At flere piger end drenge går til Jump4fun
  • At flest i aldersgruppen 10-11 år går til Jump4fun
  • At 80 procent har gået til anden sport tidligere
  • At 50 procent også går til anden sport samtidig

Læs om fantastiske oplevelser og events