Nyheder
imported news

Børnefamilier søger også til Hune

For første gang i 6 år er der behov for en kommunaldagpleje i området.

Tekst og foto: Martin Frandsen

I februar 2021 flyttede Ann Cathrine Thorhauge Holm og Christoffer Hallager til Hune, blandt andet fordi Christoffer sammen med Michaell Pedersen har forpagtet Restaurant Nordstjernen i Blokhus.
Og da parret er blevet til en lille familie med datteren Ellie, så har de nu også behov for pasning af datteren.

Ingen i Hune

Derfor tog de kontakt til pladsanvisningen for at høre om mulighederne for at få en plads i en dagpleje i Hune, men her er ingen.
– Der har været en privat dagpleje, som stoppede for 1 til 1,5 år siden, men ingen kommunal. Derfor fik vi tilbudt pladser i enten Saltum eller Pandrup, men vi vil selvfølgelig helst have en plads i Hune, fortæller Ann Cathrine Thorhauge Holm.
– Så kan vi jo gå eller cykle med Ellie til og fra pasning, ligesom hun så kommer til at gå i dagpleje med de børn, som hun også kommer i børnehave med. Her er jo Hune Naturbørnehave, forklarer hun.

Opslog stilling

Ann Cathrine Thorhauge Holm ved fra sin indsats for at være med at oprette en mødregruppe i Hune-Blokhus ,at pasningsbehovet er til stede.
Mødregruppen tæller nemlig 7 mødre og 9 børn i alderen 4 uger til cirka 3 år, og aktuelt er der 3 børn, der søger pasninger her og nu, udover at yderligere en barn vil skulle i dagpleje inden for få måneder.
Og det gjorde hun så pladsanvisningen opmærksom på.
– Pladsanvisningen ser på den samlede kapacitet for pasning i området, og om der er belæg for at slå en stilling op. Og her er der grundlag for at slå en stilling som kommunal dagpleje op, og det har vi derfor gjort, fortæller Helle Nørgaard Pedersen, skole- og dagtilbudschef i Jammerbugt Kommune.

Flere børnefamilier

Det er første gang i 6 år, at der har været behov for en kommunal dagpleje i Hune og det understøtter, at også børnefamilier flytter til området.
Den oplevelse har Poul Andersen, formand for Hune-Blokhus Borgerforening, også, når foreningen uddeler velkomstmapper til nye borgere, ligesom Ann Cathrine Thorhauge Holm har samme indtryk via mødregruppen.
– Den er blevet et fantastisk netværk for os. Vi drikker kaffe sammen på legepladsen ved børnehaven om søndagen. Vi ses på kryds og tværs og hjælper hinanden, og der er altid plads til flere, understreger Ann Cathrine Thorhauge Holm.

Læs om fantastiske oplevelser og events