Blokhus

Boligselskab bag nye boliger i Hune

Torsdag 16. december gav kommunalbestyrelsen grønt lys til opførelsen af 18 almene lejeboliger samt 4 ejerboliger på grunden, som i dag huser XL Byg i Hune.
Det er første etape af projektet med samlet det 36 leje- og 8 ejerboliger.

Stor efterspørgsel
Det er Nørresundby Boligselskab, der opfører de kommende lejligheder, og baggrunden for boligselskabets interesse er en enorm efterspørgsel i området for netop en sådan type boliger.
– For cirka 2,5 år siden blev jeg og borgmester Mogens Chr. Gade inviteret til borgermøde i Hune, hvor der var en enorm interesse med omkring 150 tilhørere ikke bare fra Hune, men også Pandrup og oplandet. Man blev ved med at bære stole ind, husker Lars Emborg, direktør for Nørresundby Boligselskab.
– Det var fortrinsvis seniorer, og de kom med en klokkeklar tilbagemelding og et ønske om seniorboliger og boligfællesskaber med tryghed, nærhed og fællesskaber. Der er et stort behov, og derfor vil vi opføre lejligheder med stort fokus på altaner og mulighed for fælles aktiviteter, men hvor beboerne ikke skal tænke på vedligehold af bolig eller have, siger Lars Emborg og tilføjer.
– Og vi oplever allerede en god og positiv forespørgsel på projektet.

3 størrelser
Boligerne opføres som fire punkthuse i henholdsvis 2 og 4 etager. Projektet bliver sat i gang primo 2023, når XL Byg har flyttet sine aktiviteter til Stenmarksvej.
Lejlighederne får tre forskellige størrelser:

10 boliger på hver 98 kvadratmeter og 3 rum.
10 boliger på hver 76 kvadratmeter og 2 rum.
16 boliger på her 87 kvadratmeter og 3 rum.

De to nordligste punkthuse bliver i 4 etager og kommer også til at rumme de 8 ejerboliger.
De to punkthuse mod syd bliver i 2 etager.
– Vi går i gang med byggeriet om godt et års tid og starter udlejningen om cirka halvandet år, men der er allerede stor interesse for boligerne, så hvis man går med en mavefornemmelse af, at det her er interessant, så kan man henvende sig op bliver skrevet op, siger Lars Emborg.
Boligbyggeriet er et led i den store udvikling i Hune og får det kommende hotel som nabo mod vest, mens XL Byg flytter til Stenmarksvej. Og i den forbindelse oplyste borgmester Mogens Chr. Gade på kommunalbestyrelsens møde, at kommunen er i gang med at finde en fremtidssikret placering af Hune Boldklub.


Læs om fantastiske oplevelser og events