Aabybro

Borgmestre til møde med regering om test på skoler

I dag mandag 22. februar kl. 11 var alle landets borgmestre indkaldt til et virtuelt møde med regeringen, og hvis man havde håbet, at det ville handle om en genåbning, så blev man skuffet.
– Mødet handlede udelukkende om test-strategi og om, at vi skal teste lærere og elever på alle folke-, privat- og friskoler, hvis eleverne må komme i skole igen efter 28. februar, fortæller borgmester Mogens Chr. Gade.
– Regeringen havde åbenbart først fået beregningerne om en genåbning i dag og derfor ikke tage stilling til dem, siger han.

Brug for 50 til at pode
Med et håb om en genåbning af skolerne er Jammerbugt i gang med at finde de omkring 50 personer til at pode, der er brug for, når der alle på skolerne skal testes to gange om ugen.
Og det er i de forskellige forvaltninger, at Jammerbugt leder efter de nye poder.
– Men vi har også en lang række uafklarede spørgsmål i forhold til test på skolerne, som vi har bedt om svar på, og vi har bedt om at få deres vejledninger, lige så snart de er klar, siger Mogens Chr. Gade.
– For eksempel ved vi ikke, om det er et krav, at eleverne skal testes

De uafklarede spørgsmål er blandt andet:

  • Når der er tale om test af børn og unge under 15 år, så skal forældrene give en samtykkeerklæring. Hvordan er processen?
  • Er eleverne tvunget til at tage en test?
  • Hvis de er tvunget, skal elever, der ikke vil testes, så ikke møde op i skolen?
  • Skal der være hjemmeundervisning?

Mens det er en kommunal opgave at teste alle folke-, privat- og friskoler, så er det regioner og Staten, som skal stå for test af efterskoler, højskoler og ungdomsuddannelser.

Læs om fantastiske oplevelser og events