Nyheder
imported

Byg nyt fritidshus i Klitfredet område

Mange tror ikke det er mulig at bygge nyt i disse områder, men gribes sagen rigtig an, er der mulighed for at opføre et nyt fritidshus

Langs kysten ved bla. Rødhus, Blokhus og Løkken ligger der nogle af de første sommerhusområder. Men mange af disse sommerhuse opfylder ikke længere sommerhusejernes krav og ønsker. Mange tror ikke det er mulig at bygge nyt der, men gribes sagen rigtig an og tilpasses arkitekturen nænsomt det oprindelige hus, er der mulighed for at opføre nyt. EBK Huse har bygget flere huse i disse områder og i Pinsen holdes åbent hus i Løkken i ét af dem.

– Det hele startede med at ejerne af denne (red: se foto) helt unikke grund kontaktede os, og fortalte om deres drøm om et nyt fritidshus, og om udfordringen med, at deres grund ligger i klitfredet område, fortæller byggerådgiver Ole Jørgensen. – I de tilfælde hvor vores kunder har helt specielle ønsker, eller grundens forhold gør, at vi skal tilpasse huset helt individuelt, indgår vi aftale om en Arkitektpakke, fortsætter Ole Jørgensen.

Det gamle hus blev gennemfotograferet og nøje opmålt, de lokale forhold studeret og et skitseprojekt blev til i samarbejde med kunden. I juli 2013 gik projekterings- og ansøgningsprocessen i gang. Arkitekt Jørgen Raagart, som er tegnestuechef hos EBK fortæller:  – En ansøgningsproces i Klitfredet området er en længerevarende proces. Det kræver tålmodighed da ventetiden på diverse dispensationer og endeligt byggetilladelsen er lang, og det kræver fleksibilitet samt at man nøje sætter sig ind i de lokale forhold. Men når først byggeriet går i gang, så går det stærkt. Fra nedrivningen af det gamle hus og til aflevering går der typisk kun 10-12 uger og huset i Løkken stod færdig i marts 2015.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events