Aabybro

Crossfit og hostel i den tidligere bank


Tilbage i december 2021 kunne DGI Huset i Aabybro offentliggøre den store nyhed, at DGI lejer sig ind i den markante tidligere Spar Nord bygning på Østergade i Aabybro for at indrette et splinternyt crossfit-center samt tilbyde 16 værelser på 1. salen til udlejning.
Nu er projektet så langt, at både prisniveau og en række tiltag, der skal vække nysgerrigheden for denne nye mulighed i Aabybro og omegn, allerede er planlagt.
Det godt 500 kvadratmeter store crossfitcenter åbner 1. oktober, mens de 16 værelser er klar til brug 1. december, oplyser Lars Holt, der er konstitueret direktør for DGI Huset indtil 1. september, hvor nyansatte Anders Tendahl Christiansen tager over.
(Se video med planerne for indretningen i bunden af artiklen)

Det eneste i miles omkreds
Crossfit Bank i Aabybro er det eneste af sin slags i området mellem Aalborg og Frederikshavn, oplyser centrets nye leder, 22-årige Jakob Kilt Knudsen. Og sammen med en skarp prisstrategi samt en række tiltag er DGI Huset klædt på til at gøre den nye aktivitet til en succes fra start.
– Vi har lagt et prisniveau, som er lavere end i både Aalborg og Frederikshavn. I Aalborg er prisen 550 kroner, og vore pris er 379 kr. per måned, siger han.
Desuden får medlemmer af DGI Huset yderligere rabat, og prisen er bestemt, så den kan holde over tid og ikke bliver sat op efter tre måneder.
– Vi vil også arrangere en række konkurrencer ikke kun inden for disse fire vægge, men også ude  i byen, og så vil jeg tage kontakt til blandt andre Aabybro IF og tilbyde vintertræning, siger Jakob Kilt Knudsen, ligesom et samarbejde med byens sportsefterskole kan være en oplagt ide.
Som udgangspunkt vil der være to hold om dagen med instruktører, ligesom centeret derudover vil være åbent til brug for medlemmerne.
Målet er i 1. omgang 300 medlemmer.

Lars Holt og Jakob Kilt Knudsen

Udlejning af værelser
På 1. salen indrettes et hostel med 10 værelser med fire senge samt seks værelser med seks senge – alle med eget bad og toilet samt tekøkken.
– De skal eksempelvis bruges, når vi har svømmeklubber eller andre foreninger fra Sjælland eller andre steder på besøg for at holde træningslejr i DGI Huset, forklarer Lars Holt.
– Men værelserne kan også bruges meget bredere for eksempel af håndværkere, eller de kan bruges til overnatning i forbindelse med familiefester og konfirmationer, pointerer Lars Holt.
Derfor leder DGI Huset også efter et andet navn til overnatningsmuligheden, end det nuværende Sportshostel Aabybro.
Bygningen ejes af Tom Jakobsen A/S og på vegne af DGI Huset Lars Holt roser samarbejdet.
– Tom Jakobsen er virkelig lydhør i forhold til vores ønsker til indretning, understreger han.

Hvad er crossfit:

  • Crossfit er skalerbart, så alle kan være med uanset alder og fysisk niveau.
  • Det er et styrke- og konditionsprogram med varierende funktionelle bevægelser med relativ høj intensitet.
  • Crossfit er træning med de normale ting, du støder på i hverdagen, som at samle tunge ting op og strække dig på en bestemt måde.
  • Der arbejdes ikke med maskiner men med frie vægte.

Læs om fantastiske oplevelser og events