Nyheder
imported

Danmarks bedste beskæftigelseskommune

Danmarks Arbejdsgiverforening har i en ny rapport udpeget de bedste kommuner på beskæftigelsesområdet. Danmarks bedste er Jammerbugt Kommune.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

En ny rapport af Danmarks Arbejdsgiverforening, kårer Jammerbugt som landet bedste beskæftigelseskommune. Kommunen ligger i top på flere parametre, og på området for jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere, er kommunen absolut hurtigst til at få borgerne ud af ledighed.  

-Vi er utrolig stolte af det flotte resultat. Beskæftigelsen er gennem længere tid gået den rigtige vej i Jammerbugt Kommune, og det er resultatet af en målrettet indsats for at flest mulige borgere tilbage på arbejdsmarkedet, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Ranglisten er opgjort ved hjælp af ti parametre, såsom gennemsnitligt antal uger før ledige kommer i beskæftigelse, andel langtidsledige, hvor mange der får virksomhedsrettede indsatser, andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs og benchmarking af ministeriet. 

En langsigtet strategi

Bag det flotte resultat ligger en langsigtet strategi, som Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune godkendte tilbage i august 2013. Allerede dengang startede kommunen sit arbejde med at sætte retning for den beskæftigelsesrettede indsats og klart definere den tilgang, som kommunen ligger for dagen i samarbejdet med virksomheder og borgere.

-Vi har arbejdet med at styrke vores jobfokus i jobcentret, så vi bedst muligt understøtter, at de ledige kommer i arbejde. Det arbejde har medarbejderne gjort fantastisk. Vores samarbejde med virksomhederne er også en vigtig grund til, at vi lykkes med at få ledige tilbage i arbejde. Vores fælles indsats gavner både den enkelte borger, kommunens økonomi og ikke mindst virksomhederne i kommunen, der mangler arbejdskraft, udtaler Morgen Klessen, der er Formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune

En sammenfatning af pjecens ti parametre viser, at Jammerbugt er den kommune i Danmark, der har skabt de bedste resultater på beskæftigelsesområdet.

Jammerbugt Kommune placerer sig på følgende måde inden for de ti parametre (se tallet i parentesen):

  1. Det gennemsnitlige antal uger inden ledige kommer i beskæftigelse (nr. 4)
  2. Andel langtidsledige personer ift. bruttoledige personer (nr. 6)
  3. Jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere (nr. 1)
  4. Andel langtidsforsørgede, der får en virksomhedsrettet indsats (nr. 6)
  5. Andel kontanthjælpsmodtagere med første samtale inden for den første uge (nr. 19)
  6. Samarbejdsgrad med virksomheder (nr. 27)
  7. Andel ledige fleksjobbere (nr. 14)
  8. Andel jobparate kontanthjælpsmodtagere (nr. 53)
  9. Andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs (nr. 10)
  10. Beskæftigelsesministeriets benchmarking af offentligt forsørgede i kommunerne (nr. 52).

 

Læs om fantastiske oplevelser og events