Nyheder
imported

Danmarks bedste plejecenter skal ligge i Hune

En gruppe af lokale erhvervsfolk og pårørende til beboere på Hune plejecenter, står nu sammen om at forsøge en overtagelse og videreførelse af driften på Hune Plejecenter

Danmarks bedste plejecenter skal ligge i Hune

En gruppe af lokale erhvervsfolk og pårørende til beboere på Hune plejecenter, står nu sammen om at forsøge en overtagelse og videreførelse af driften på Hune Plejecenter.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Det bedste plejecenter i Danmark skal ligge i Hune og indeholde gode stuer og fællesarealer, god og faglig pleje af dygtige medarbejdere, et hyggelige og aktivt miljø. Et forsat samarbejde med vennekredsen omkring Hune plejecenter, og en styrket opbakning fra de pårørende.

Hune og Blokhus skal have et lokalt plejecenter

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres sidste møde, at nedlægge den kommunale drift af plejecenteret i Hune den 1. juli 2016. Denne beslutning har alle i initiativgruppen respekt for, dog er gruppen alligevel optaget af, at Hune og Blokhus skal have et lokalt plejecenter, og arbejder nu på, at undersøge muligheden for at overtage lejeaftalen og driften af plejecenteret fra Jammerbugt Kommune.

Gruppens plan indeholder:

Undersøgelse af muligheden for at få sammenhæng i driften og undersøge hvilke tilladelser en overtagelse kræver.
Drøftelser med Jammerbugt Kommune om overtagelse af driftsopgaven, og fremtidig samarbejde mellem et privat plejecenter og Jammerbugt Kommune.
Ansøgning om certificeringer og tilladelser for driften af Hune Plejecenter.

Optimisme i initiativgruppen

Gruppens mål er, at arbejde hen i mod, at bevarer en lokalt plejecenter, og håber at mange af de nuværende beboere på plejecentret kan få lov at blive boende. Plejecenteret har nogle fine lejligheder, og ligger centralt i bybillede, med udsigt til hovedgaden og op til skoven, hvilket er gode rammer for de ældre. 

Bliver gruppens arbejde en realitet, vil der også i fremtiden være mulig for borgerne i Blokhus og Hune at blive i deres nærområde som ældre. Ligeledes er Hune plejecenter et af de plejecentre i Jammerbugt Kommune hvor der har været god søgning til, fra andre egne af landet.

-Vi er fulde af optimisme og glæder os over de positive tilkendegivelser, der allerede er kommet fra mange sider. Flere har allerede tilkendegivet støtte til gruppen, både med arbejdsindsats og med økonomi. Vi er klar til at gøre et godt plejecenter endnu bedre afslutter Christian Hem, medlem af initiativgruppen for bevarelse af Hune Plejecenter.

Læs om fantastiske oplevelser og events