Nyheder
imported

Danmarkspremiere på hundeløb i Slettestrand en succes

Solen skinnede over Slettestrand, da starten på velgørenhedsløbet HPM Dirty Paws blev skudt i gang. Det nye alternative trailløb for hunde og hundeejere havde deltagere fra det meste af Nordjylland, men trak også hundesnuder fra Midtjylland til at komme nordenfjords.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse

– Jeg skal også ud og have mig en hund!, lyder det fra kameramanden, der zoomer inde på de mange hundepoter og gummisko, der løber, lunter og går henover klitterne ved Vesterhavet, inden turen om lidt for alvor går op og ned inde i Svinkløv Plantage.  Efter 34 minutter kommer den første ejer løbende tilbage på samme opløbsstrækning, som trialterne fra weekendens Xterra Nordic også har passeret.
– Årh, det var den vildeste rute! Stor ros til arrangørerne. Jeg plejer at kunne løbe fem kilometer på 18-22 minutter. Den her tog mig 34 minutter, fordi det var den sejeste rute, smiler vinderen Miquel Santos Huusmaan-Sørensen, mens en insisterende sveddråbe drypper forbi kanten af kasketten.
– Jeg kommer syd for Silkeborg. Men det her er bare hele køreturen værd, siger han. Hans hund er en Alaskan Malamute – en race, der er bygget til udfordrende løb i naturen. Men feltet af deltagere talte racer i alverdens størrelser. Selv den allermindste Chihuahua havde fundet vej til det første af de i alt tre løb denne sensommer. Lige som nogle løb med både to og endda fire hunde i snor.

Seeeejt Laurits!

Sådan lød det fra publikum, da en dreng spurter i løb med sin sorte hund Leika få minutter efter. Den 11-årige gut fra Hjørring sætter sig ned for at få vejret, mens Leika går ombord i en baljefuld vand. Laurits Brix Christiansen fortæller, at hans 4-årige hund er en blandingshund af Labrador, Black Coated Retriever og Border Collie. Tilsyneladende opskriften på en god løbemakker. Laurits far og søster deltager også, men de har valgt at gå turen, sammen med Leikas søskende. – At se sin hund som en alternativ og attraktiv løbemakker er netop missionen med løbet, siger Signe Winther, der er administrerende direktør i Virbac, som står bag foderet Veterinary HPM, der har lagt navn til løbet.
 -Vi vil gerne sætte fokus på værdien af motion hos kæledyr og håber at kunne give nogle gode oplevelser i naturområder i særklasse – uanset, hunderace eller ambitionsniveau. Med den opbakning vi har fået her, har vi store forventninger til de næste løb i Møn og Blåvand i september. Næste år har vi allerede planlagt at udvide med to løb, så vi rammer endnu flere. Og Slettestrand er med på programmet igen, afslutter hun.

Fakta om løbet
64 hunde og 50 hundeejere deltog i løbet
Ruten var 5,9 kilometer og gik gennem klitter, åer, bakker og sand
Den mindste race var en Chihuahua
Den største race var en Alaskan Malamute
Billetprisen er 150 kroner pr. hundesnude – heraf går 100 kroner til BROEN Danmark

 

Læs om fantastiske oplevelser og events