Nyheder
imported

Danskere: Positive ferieoplevelser i Danmark

Som følge af Corona har langt flere danskere holdt sommerferie i Danmark i år, og det har givet dem et mere positivt syn på Danmark som ferieland.
Det fremgår af en ny undersøgelse fra Epinion, som også viser, at danskerne søgte ud og væk fra indendørs aktiviteter og menneskemængder.

Tre gange så mange
To ud af tre danskere holdt sommerferie i Danmark i år. Det er mere end tre gange så mange som sidste år. En stor del af dem var danskere, der normalt stikker af til udlandet, men som i år ændrede planer og valgte at holde sommerferie i Danmark. Og deres oplevelse var positiv.
Hele 36 procent af danskerne har nemlig fået et mere positivt syn på Danmark som ferieland, og det gælder især den yngre del af befolkningen på mellem 18-34 år.

Hold ferie i Danmark
Det er nogle af hovedkonklusionerne i en undersøgelse blandt 3.000 danskere, foretaget af Epinion for VisitDenmark, Danske Destinationer og Dansk Kyst- og Naturturisme.
– Det er fantastisk positivt, at synet på Danmark som feriedestination er blevet endnu bedre. Især den yngre del af befolkningen, som plejer at rejse til udlandet, har fået øjnene op for, hvad Danmark har at byde på. Det er et godt grundlag for at få danskerne til at holde ferie hjemme også de kommende år, siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen, VisitDenmark.

Mange børnefamilier
Alle egne af Danmark fik besøg af de ”nye” gæster – det vil sige danskere, som normalt holder deres primære sommerferie i udlandet. De nye gæster er særligt yngre danskere, mange af dem børnefamilier, og en del kom fra hovedstaden.
Samtidig svarer ni ud af ti danskere, at de er tilfredse eller meget tilfredse med deres sommerferie i Danmark.

Udendørs frem for indendørs 
Undersøgelsen peger på, at Covid-19 på flere områder har fået danskerne til at ændre ferievaner og præferencer. Blandt andet har danskernes oplevelsesforbrug i sommerferien ændret sig i forhold til tidligere.
I år er udendørsoplevelser i naturen nemlig steget i popularitet i forhold til attraktioner, kultur og shopping.
Henholdsvis 37 procent og 32 procent af danskerne svarer, at de i sommerferien i højere grad end normalt har valgt oplevelser i skov og natur samt ved kyster og strande.

Føler sig trygge
Undersøgelsen viser, at destinationerne generelt har håndteret situationen godt, og at danskerne har følt sig trygge med den måde, Corona-situationen er blevet håndteret på.
– Undersøgelsen viser, at danskerne generelt føler sig trygge ved den måde, turismeaktørerne har håndteret Corona-situationen på, og det er meget positivt, at destinationer og virksomheder har formået at løfte opgaven. Men der ligger stadig en opgave i at håndtere større mængder af turister, så gæsterne har mulighed for at holde afstand og føler sig trygge, siger Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst og Naturturisme.

Læs om fantastiske oplevelser og events