Nyheder
imported

De lokale Tørvebisserne spiller på Torvet

Bandet fra Moseby præger Dansk Toppen.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Søndag 15. august kl. 19.30 runder bandet Tørvebisserne fra Moseby sommerens søndagskoncerter af på Torvet i Blokhus med musik, som præger de øverste pladser af Dansk Toppen samt med numre fra deres nye CD, Højt Skum.
Tørvebisserne går langt tilbage – helt tilbage til slutningen af 1970´erne, hvor brødrene Anders og Ole Børgesen samt Jens Hvarregaard tog rundt og spillede til halbal og familiefester.

En lang pause
Men så kom der børn og familier til, og musikken blev lagt på hylden i en lang årrække.
– På et tidspunkt kom vores far på Kaas Plejecenter, og de spurgte Anders, om ikke han ville komme og spille med harmonikaen til noget syng-sammen, fortæller Ole Børgesen.
– Anders spurgte, om ikke jeg tog guitaren med, og så tog vi også Jens med, fortæller Ole Børgesen.

Import fra Sjælland
Dermed var der 33 år senere igen musik i Tørvebisserne, som også er blevet udvidet med den fra Sjælland importerede Allan Madsen.
– Han blev min nabo, og da vi fandt ud af, at han kunne spille trommer, tog vi ham med i bandet, siger Ole Børgesen.
Repertoiret er fortsat mange af de gamle sange som for 33 år siden, men der kommer stadig nyt til hen af vejen, som den nye CD, og Tørvebisserne præger i dag toppen af Dansk Toppen.
– Vi har for nyligt optrådt i Rhododendron Parken i Brønderslev, og det gik så godt, at nu glæder vi os til at optræde i Blokhus, fortæller Ole Børgesen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events