Nyheder
imported

Den betagende Verdensballetten er tilbage i Blokhus

Søndag den 13. juli 2014 kl. 15.00 inviterer Spillestedet- og Kulturhuset Blokhus til Verdensballet i den fri natur, med solodansere fra The Royal Ballet of London præsenteret med arier og scener fra operaens verden sunget af danske operasangere. Den store scene bliver i år helt opera-overdækket således, at man er sikker på at kunne gennemføre arrangementet, uden risiko for gener pga. regnvejr eller dårligt vejr.

Blokhus:

En række af verdens bedste balletdansere danser specielt kreeret program til Verdensballetten i Blokhus

Tekst: Louise Kande Pedersen – Foto: Presse

Blokhus er i juli igen klar til at byde velkommen til fornem og folkelig indføring i ballettens verden.

Søndag den 13. juli 2014 kl. 15.00 inviterer Spillestedet- og Kulturhuset Blokhus til Verdensballet i den fri natur, med solodansere fra The Royal Ballet of London præsenteret med arier og scener fra operaens verden sunget af danske operasangere. Den store scene bliver i år helt opera-overdækket således, at man er sikker på at kunne gennemføre arrangementet, uden risiko for gener pga. regnvejr eller dårligt vejr.

Siden 2008 har en række af verdens førende balletdansere sat hinanden stævne i den rå natur. Solodanser fra The Royal Ballet of London, American Ballet Theatre, Bejart Ballet, English National Ballet og andre, har givet forestillinger med uddrag af de forskellige kompagniers program, både fra det klassiske og det moderne repertoire. Det hele er blevet præsenteret med arier og scener fra operaens verden sunget af danske operasangere. Det har givet forestillingerne en lethed og en tyngde som gør, at alle kan være med, både feinschmeckere, balletelskere og publikum der ser ballet for første gang.

– En flot sommeraften sidste år, dannede Kulturhuset Blokhus smukke rammer for verdensstjernerne der fremførte ballet, opera, dans og duet foran mere end 1000 tilskuere – og dette er en succes der med stolthed gentages i år, og Spillestedet samt Kulturhuset Blokhus glæder sig over igen at præsentere en unik udendørs balletforestilling med bred appeal, udtaler John Andersen.

Bestil billetter allerede nu på Kulturhusetblokhus.dk

En oplevelse i særklasse

Prima Ballerina Alina Cojocaru, Rumænien

Efter uddannelse på den berømte balletskole i Kiev, blev Alina en del af Royal Ballet i 1999. Allerede 2 år efter blev hun, som kun 19 årig, 1. solodanser – den yngste i kompagniets historie. Siden har hun – med London som base – danset på verdens førende scener. Mange koreografer har skabt roller specielt til Alina, og da hun i foråret gæstede Det Kgl. Teater beskrev Berlingske Tidende hendes dans som ” et fortryllende drømmesyn”.

Solodanser Steven McRae, Australien

Steven McRae kom til Royal Ballet i 2003, samme år som han vandt verdens fornemmeste balletpris, Prix de Lausanne. Steven blev udnævnt til solodanser i 2011. Han har markeret sig stærkt i bl.a. Sylfiden, Napoli, Mayerling og Manon. Steven er også en fremragende danser i det moderne repertoire, mange koreografer har skabt trin specielt til Steven. Steven McRae har danset med Verdensballetten siden 2009.

Solodanser Johan Kobborg, Danmark

Både som danser og som koreograf har Johan gjort sig bemærket verden over. Han er uddannet fra Det Kgl. Teaters balletskole i København, udnævnt til kgl. solodanser i 1994. Johan kom til Royal Ballet i 1999 og fik fra første dag titel af 1. solodanser. Siden har han markeret sig som sin generations vigtigste danser. Han har vundet en lang række priser, og blev i 2006 nomineret til Englands største teaterpris: Sir Laurence Olivier Award.

Jens-Christian Wandt, Danmark

Siden 1994 har Jens-Christian været en fast del af det danske musikliv, med koncerter i Danmark og udlandet. Han har udgivet flere CD´er, sammen med Sigurd Barrett har han på TV præsenteret opera for børn, og han har sunget med alle de danske symfoniorkestre. Jens-Christian har gennem tiden fået tildelt flere priser, bl.a. fra Dronning Margrethe & Prins Henriks fond. I 2001 fik han tildelt Dronning Ingrids Mindemedalje. I 2012 fik han tildelt Frederikshavns Kommunes Kulturpris for sit arbejde med Verdensballetten.

Du kan få info om køb af billetter samt læse mere om Verdensballetten på Kulturhusetblokhus.dk eller Verdensballetten.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events