Brovst

Den første skovgravplads nord for Limfjorden

Under gamle bøgetræer i Øland Skov ligger den første skovgravplads nord for Limfjorden.
Pladsen er fordelt over to områder i skoven med hver deres karakteristik og unikke udsigt. Skovgravpladsen blev indviet tirsdag 26. april.

Pladser reserveret
Et samarbejde mellem Øland Skov ved Mette Glarborg og Jammerbugt Kommune har resulteret i en smuk anlagt skovgravplads til urnenedsættelse.
De første 32 borgere har erhvervet og reserveret en skovgravplads.
– Det har længe været et stort ønske for mig at give medborgere muligheden for at begrave deres kære i bøgeskovens smukke omgivelser, og jeg er glad for, at det nu er lykkedes gennem samarbejdet med Jammerbugt Kommune, fortæller Mette Glarborg.

To smukke områder
Skovgravpladsen er delt over to områder i skoven.
Det ene område har en smuk udsigt over Limfjorden, Ulvedybet og har Aalborg i baggrunden.
Det andet område har en smuk udsigt over Limfjorden med Oxholm Mølle i baggrunden. De to arealer er i alt på 3 hektar, og områderne har bøgetræer, der er mellem 90 år og 150 år gamle.

Et alternativ
Ved indvielsen deltog omkring 30 inviterede personer, som blev budt velkommen af Mette Glarborg, mens borgmester Mogens Christen Gade fra Jammerbugt Kommune indviede skovgravpladsen.
Herefter spillede Morten Grønborg Larsen, der er medlem af Bestyrelsen Glarborg og trompetist en vise, inden kaffe og kage blev nydt i teltet.
I sin indvielsestale takkede Mogens Christen Gade blandt andet Mette Glarborg for at stille den smukke bøgeskov til rådighed for andre, og at pladsen giver mulighed for, at borgere kan vælge deres sidste hvilested et andet sted, end det gængse, og samtidig i smukke og rolige omgivelser.
– Vi er meget glade for og stolte over, at vi sammen med Øland Skov, og ikke mindst Mette Glarborg, har fået etableret skovgravpladsen. Skoven byder i forvejen på mange unikke muligheder, og nu har vores borgere også muligheden for et alternativ til den kirkelige begravelse – på særligt smukke steder i skoven. Her kan efterladte mindes deres kære i den smukke natur omgivet af skovens ro, siger Mogens Christen Gade.

En fredsskov
Øland Skov er fredskov og er en af de nordligste bøgeskove i Jylland.
Ud over skovgravpladsen, rummer Øland Skov tre hjerterstier, Glarborgen med fitnesssti, bålplads, vikingeskib og mange andre aktiviteter.
Der er offentlig adgang i skoven på de faste stier og veje fra kl. 6.00 og frem til solnedgang. Her kan man bevæge sig frit rundt – også på skovbegravelsespladsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events