Pandrup

Der bliver intet Tour de Jammerbugt i år

De fortsatte restriktioner grundet Covid-19 får nu også konsekvenser for afviklingen af Tour de Jammerbugt i 2021.
Grundet Covid-19 blev Tour de Jammerbugt aflyst i 2020, og restriktionerne betyder fortsat, at det ikke er muligt at gennemføre større events i 2021.  Tour de Jammerbugt falder i denne kategori, og derfor aflyses arrangementet i 2021.

Det er et på gensyn
– Grundet de nuværende restriktioner tror vi ikke på, at vi kan komme i gang på denne side af sommerferien, og til efteråret vil vi ikke kunne nå at afvikle de otte etaper. Derfor vil konceptet om at nå rundt i hele kommunen ikke kunne lade sig gøre. Så i stedet for at gøre noget halvt, så udskyder vi det et år mere, siger Helle B. Andreasen, formand for Kultur-, Fritid-, og Landdistriktsudvalget.
Med aflysningen er det ikke et farvel til Tour de Jammerbugt, men et ”på gensyn”.
I 2022 er det planen, at arrangementet vender tilbage med fornyet styrke.
Dette er prioriteret, da afviklingen i 2019 skabte stor aktivitet, viste et flot engagement fra foreningslivet og skabte gode oplevelser i de involverede lokalområder på tværs af hele kommunen.
Samtidig bliver 2022 afviklingen af Tour de Jammerbugt et længe ventet lyspunkt efter hele corona-nedlukningen.

Vil genskabe folkefest
– Vi ser meget frem til at genskabe den aktive folkefest som Tour de Jammerbugt tidligere har været i vores skønne kommune. Sammen med vores fantastiske foreningsliv vil vi skabe liv, glæde, en masse aktiviteter og fællesskab på tværs af hele kommunen, når vi igen kan blænde op for arrangementet i 2022, siger Helle Bak Andreasen.
I mellemtiden er det forhåbningen, at restriktionerne lempes i en sådan grad, at mindre aktivitetsafviklinger kan bringes i spil.
– Det er svært at spå om, men får vi muligheden for i mindre omfang at afvikle et løb med én eller flere aktiviteter og distancer, så vil vi gøre alt for at få en eller anden form for motionsevent afviklet i 2021, siger Helle Bak Andreasen.
Tour de Jammerbugt blev afviklet første gang i 2019 og er en motionsevent med otte etaper rundt i Jammerbugt Kommune.
Løbene er fordelt ud over foråret, sommeren og sensommeren, hvor man kan løbe, cykle, køre MTB, løbe på rulleskøjter og gå de forskellige distancer.

Læs om fantastiske oplevelser og events