Nyheder
imported

Der er mange måder at hjælpe udsatte på

FORENING I FOKUS: Kirkens Korshær spænder vidt i sine tilbud til brugerne.

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Kirkens Korshær spænder vidt i sin tilbud om hjælp til udsatte børn, unge og voksne.
Det gælder blandt andet lige fra ture og ferier, til gratis tøj eller dagens varme måltid mad til de voksne brugere.

Det er ferie

Det er ikke alle børn og unge, som kan se frem til at komme på sommerferie med familien.
Derfor tilbyder Kirkens Korshærs Børne- og Familiearbejde ferieture for børn fra sårbare familier, der bokser med udfordringer som ensomhed, misbrug, en meget dårlig økonomi samt psykisk eller fysisk sygdom.
Tilbuddet denne sommer for børnene fra børneklubben i Brønderslev samt børnene fra ungdomsklubben i Aalborg er ophold i Fårup Sommerland med overnatning på Hotel Fårup.
– Det er børn, der ikke får så mange oplevelser som andre børn. Nu har de noget at fortælle om, når de kommer tilbage i skole efter ferien. Det kan være svært at svare på, hvor man har været henne i ferien, når man aldrig har råd til at tage nogle steder, forklarer Lene Laursen, leder af Kirkens Korshær i Aalborg og Brønderslev.

Den store dag

De fleste ser frem til at blive konfirmeret, men for nogle børn og familier er konfirmationen også en dag, man kan frygte, og det prøver Kirkens Korshær at forebygge i sit familiestøttende Børne- og Familiearbejde.
– Vi uddeler gratis konfirmationstøj til dem, der har brug for det, fortæller Lene Laursen, leder af Kirkens Korshær i Aalborg og Brønderslev.
– Vi ved godt, at konfirmation er en dyr affære. Mange familier har det økonomisk svært, og det bliver tydeligt og bekræftet i forbindelse med en konfirmation, forklarer hun.
Derfor kan man tage kontakt til Kirkens Korshær i Søndergade i Aalborg og aftale, at man kommer forbi og prøver konfirmationstøj.
– At få lov til at stå i en ny kjole til sin konfirmation betyder rigtig meget, understreger Lene Laursen.

Dagens måltid

Kirkens Korshærs varmestue i Aalborg er for mange socialt udsatte holdepunktet, og det har i gennemsnit besøg af 81 forskellige brugere hver dag.
Til middag kigger de fleste forbi, da det er tiden for serveringen af et varmt måltid mad.
– For mange af vores brugere er det ”måltidet”. Det eneste mad, de får den dag. Derfor er det vigtigt, at de får et godt solidt måltid, der giver dem energi, forklarer Lea Juhl, leder i Kirkens Korshær i Aalborg.
Og det bliver til omkring 50 til 60 daglige serveringer af næringsrige retter.
Samtidig er måltidet en ting, man er fælles om.
– Vi er sammen om måltidet, og det er rart, hyggeligt og uforpligtigende. Vi deler denne oplevelse uden, at det bliver for personligt, siger Lea Juhl.
Kirkens Korshær tilbyder i varmstuen også fastelavn, wellness dage, og grillfester.

Læs om fantastiske oplevelser og events