Blokhus

Der er rift om sommerhusene

Markedet for udlejning af sommerhuse forandrer sig også i disse tider.
Dels er der markant flere bookinger fra danske turister, og dels er der opstået et behov at kunne leje huse her og nu.

Fra dag til dag
– Vi har rigtig mange gæster som booker et hus i dag og med ankomst i morgen, og det handler ofte om miniferier i stedet for udlejning fra lørdag-til-lørdag, fortæller Berit Bøjstrup. Novosol/Dansommer i Blokhus.
Det skyldes, at der er rigtig mange som har brug for luft-forandring, for eksempel fordi de arbejder hjemmefra, eller at der skal ske noget, nu hvor skiferien ikke bliver til noget.
– Derfor skal sommerhusene være indflytningsklar og kunne blive lejet ud fra den ene dag til den anden, og det skal være med valgfri ankomst og ikke alene på ugebasis fra lørdag-til-lørdag, forklarer Berit Bøjstrup.

Allerede fra påske
Samtidig får Novosol/Dansommer markant flere danske bookinger.
Det underbygges af tal fra Danmarks Statistik, der fortæller, at langt flere end normalt allerede nu hus lejet et sommerhus til ferier i Danmark i 2021.
Antallet af sommerhusbookinger til 2021 lå ved udgangen af november på 240.000 uger. Det er 14 procent højere end samme tid et år før, oplyser Danmarks Statistik.
– Allerede i påsken har vi dobbelt så mange danske bookinger som sidste år, og det samme gælder for højsæsonen, så det opvejer, at vi mangler de udenlandske gæster, fortæller Berit Bøjstrup.

Hidtil længste eftersæson
Hun oplever, at jo længere tid, der går, uden en afklaring af, hvor man kan rejse hen til sommer, desto flere danske bestillinger af feriehuse kommer der.
Derfor forventer Berit Bøjstrup også en gentagelse af samme flotte udlejningsfrekvens som i sommeren 2020 samt eftersæsonen.
– Set over hele året havde vi i 2020 et fald på 2 pct. i Blokhus. Men der var også uden en forårssæson.
– Jeg har lejet sommerhuse ud i 30 år, og jeg har aldrig haft en så lang eftersæson som i 2020, og jeg har aldrig før oplevet, at hele august var udsolgt, fortæller hun.
Derfor mangler Novosol/Dansomer også flere feriehuse til udlejning.
– Der er en så stor efterspørgsel på huse til højsæsonen, at vi er ved at gå tør for dem. Særligt kvalitetshusene er efterspurgte, folk vil gerne betale for dem, siger Berit Bøjstrup.

Læs om fantastiske oplevelser og events