Nyheder
imported

Der sker mindre ansigtsløft af Blokhus Torv

Flere mindre tiltag skal være med til at forskønne Torvet yderligere.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Hen over foråret bliver der iværksat flere mindre tiltag, som hver for sig skal være med til at forskønne Torvet i Blokhus, oplyser Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Et idekatalog

I efteråret blev der holdt et indledende møde mellem byens erhvervsliv, Blokhus & Omegns Grundejerforening samt Jammerbugt Kommune om, hvordan Blokhus Torv kan optimeres. Siden har kommunens arkitekt arbejdet på et idekatalog, som nu er blevet præsenteret for Erhvervsforeningen og de øvrige interessenter.
– Det er idekatalog, som strækker sig nogle år ud i tiden. Det her er en proces, som vi nu tager hul på, så det hele kommer ikke til at ske med det samme, pointerer Berit Bøjstrup, som samtidig roser Jammerbugt Kommune for at være en meget positiv medspiller.

Første etape

I løbet af foråret, har Jammerbugt Kommune givet tilsagn om at fjerne de resterende træer på Torvet, som ikke længere pynter, ligesom skraldespandene i stål skal udskiftes med en pænere udgave i træ.
Desuden bliver cykelstativer og bøjler flyttet, ligesom betonklodserne bliver beklædt med træ.
Derudover arbejdes der på nye krukker til scenen, som skal pyntes med forskellige græsarter, der kan overleve i det barske Vesterhavsmiljø.

Wall of Fame

På scenekanten arbejdes der på at lave en form for “Wall of Fame”, hvor små skilte med navnene på de største kunstnere, der har gæstet byen.
Hvis der kan findes eksterne midler til det, håber man også at lave nogle aktivitetszoner med bordfodbold, panna bane og skak.
Det kan være med til at skabe aktivitet på Torvet, når der ikke afholdes events. Idekataloget rummer også en række mere visionære ideer, men i første omgang plukkes de mere lavt hængende frugter.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events