Aabybro

Derfor overdrager Henrik Pedersen sin Nybolig-butik

Han har været 19 år om at bygge forretningen op

– Det er med vemod, men også mod på nye spændende udfordringer, at Henrik Pedersen overdrager Nybolig Aabybro/Brovst til Mathias Overgaard, som har arbejdet butikken i 14 år.
Overdragelsen blev offentliggjort tirsdag 24. marts.

Overraskelse
Henrik Pedersen begynder nemlig 1. maj i en stilling som kreditkonsulent hos Spar Nord Bank i Aalborg.
Og den umiddelbare reaktion, hans jobskifte er blevet mødt med, er, at det er en overraskelse.
– Det siger alle. Det er heller ikke sådan, at jeg har været på jagt efter et andet job, men nu fik jeg tilbudt muligheden for at prøve den her stilling, som jeg finder meget attraktiv, fortæller Henrik Pedersen.
– Jeg bliver 56 år næste gang, så hvis jeg skal nå at prøve noget andet, så er det også ved at være nu, tilføjer han.

Hjælpe privatkunder
I den nye stilling skal han arbejde med privatkunder med fast ejendom og desværre også lidt ondt i økonomien.
– Jeg skal sidde på kreditkontoret og rådgive og komme med tiltag, som kan hjælpe folk, inden det går galt, fortæller Henrik Pedersen.

19 års arbejde
Men det bliver også som at sende sit eget lille barn ud i verden at overdrage Nybolig Aabybro/Brovst – selv om Henrik Pedersen er yderst tryg ved, at det bliver netop Mathias Overgaard, som han har kørt parløb med, der skal føre forretningen videre.
Henrik Pedersen har nemlig over 19 år bygget ejendomsmæglervirksomheden op.

Startede fra nul
Han startede bogstavelig talt fra nul med ingen emner i kartoteket overhovedet.
I dag sælges der cirka 75 emner om året, og Nybolig bryster sig af at være den mægler, der sælger flest villaer i postnummer 9440.
– Da jeg startede, blev der tre mæglere i området, og den daværende erhvervschef, mente ikke, der var plads til så mange. Jeg svarede, at så måtte vi se hvem af de andre, der måtte lukke, husker Henrik Pedersen.

Op- og nedture
Og selv om en mægler lukkede, så kom der nye til, og på et tidspunkt var der fire mæglere i Aabybro. Nu er der atter tre.
– Det har været spændende og udfordrende. Det er gået op og ned. Der har været gode perioder, men også dårlige som i 2008-09, hvor jeg måtte fyre fire ud af seks medarbejdere. Siden er det gået stille og roligt opad, og vi har nu et stabilt niveau, siger Henrik Pedersen.
Han tilføjer, at trods Corona-virus, så er boligmarkedet ikke gået i stå. Der er stadig vurderinger og fremvisninger, men kunderne tænker sig en ekstra gang om.

Stadig lokalt forankret
Nu venter nye udfordringer.
– Det har været en tid, hvor man har mødt mange dejlige mennesker. Nu må vi se, om jeg har taget den rette beslutning, Det ved man jo først om et år eller to, fortæller Henrik Pedersen, der understreger, at han bliver ved med at engagere sig i lokalsamfundet.


Læs om fantastiske oplevelser og events