Nyheder
imported

Destination Nordvestkysten er nu Danmarks næststørste

Danskerne har kastet deres kærlighed på feriehuse og camping

Tekst og foto: Presse

2020 vil for mange blive husket som et rædselsår, men når der skal gøres status over turismen hos Destination Nordvestkysten, så er konklusionen, at branchen faktisk har klaret sig godt igennem året.
Samtidig er der en optimistisk stemning omkring et mere positivt resultat for 2021. 

Kysten er populær
Især flere danskere har søgt Nordvestkysten i 2020.
Destinationen er en af de mest velbesøgte og er rykket op som den 2. største turistdestination i Danmark. Lige nu er gæsterne lidt afventende i forhold til feriebestilling, men Nordvestkystens voksende popularitet resulterer i det velkendte fænomen, at der vil mangle ledig feriehuskapacitet for 2021 til de mange feriehungrende gæster.

Næststørst
Seneste overnatningstal opgjort til og med november 2020 viser et meget differentieret billede af, hvordan turismen i Danmark har klaret sig igennem den globale sundhedskrise.  
Modsat hos mange andre destinationer i Danmark har den danske Nordvestkyst kun oplevet en mindre tilbagegang på -1,5 % (Jan.-nov. 2020) og er samtidig rykket op til at være Danmarks andenstørste destination målt på antallet af overnatninger. 
Med et samlet overnatningstal på 5.539.121 (5.622.553 i 2019) er destinationen en af de mest velbesøgte i Danmark.

Tallene er byttet rundt
Især flere danskere har søgt Nordvestkysten, når grænselukningerne har været en realitet.
Før der var noget, der hed Corona var der flest udenlandske gæster i de 5 nordvestjyske kommuner – (57,5 % i 2019) – hvor der nu i 2020 er blevet byttet rundt, så danskerne udgør den største andel.
I 2020 er 56,5 % danskere og 43,5 % udenlandske.
Feriehus og camping har oplevet den største fremgang. Hele 65 % (62% – 2019) af gæsterne har i 2020 valgt at holde ferie i et feriehus efterfulgt af 21,6 % (20% – 2019) på camping.
(Kilde: Danmarks statistik) 

Godt igennem krisetid
Hos Destination Nordvestkysten vækker tallene for 2020 begejstring. 
– Vi har klaret os godt igennem en krisetid kun med en mindre tilbagegang og er samtidig rykket op som Danmarks 2. største destinationsselskab. Det kan vi glæde os over, siger en tilfreds Peter Krusborg Pedersen, CEO i Destination Nordvestkysten.
– På trods af et positivt år for feriehusbranchen, så er vi selvfølgelig også opmærksomme på at nogle af hotellerne har haft det svært, og derfor ikke helt har den samme gode oplevelse af 2020.
Nordvestkysten har dog haft nogle særlige styrkepositioner indenfor natur og god plads, som på trods af Corona har stået stærkt i 2020, og det er dejligt at se, hvordan erhvervet har formået at omstille sig hurtigt til “den nye normal”, hvor der skal skabes tryghed for gæsterne.  

Fortsætter i 2021
De gode takter forventes også at fortsætte ind i 2021.
Salget er startet, og gæsterne er i gang med at planlægge dette års ferie, men ikke alle sidder helt klar ved bookingknappen endnu. Når det sker, forventes det, at der kommer til at mangle feriehuse til de mange ferieglade gæster.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events