Nyheder
imported

Det Internationale Marked i Blokhus

Med 15 boder fra en række lande ventes markedet at blive lidt af et tilløbsstykke i uge 30

I dagene fra tirsdag den 26. juli til og med søndag den 31. juli kommer Torvet i Blokhus til at danne ramme om et stort internationalt marked. Her vil byens mange besøgende kunne opleve en helt speciel markedsstemning med boder fra det meste af Europa. Markedet vil holde åbent alle dage fra kl. 10-22.

Det ventes, at det internationale marked i Blokhus bliver lidt af et tilløbsstykke. Sådan har det i hvert fald været i en lang række andre byer, siden markedet i 2010 for første gang lagde vejen forbi Danmark. I mange byer er succesen så stor, at markedet vender tilbage år efter år.

-Vi er meget glade for, at være blevet spurgt om vi her i Blokhus ville være én af de udvalgte byer, fortæller Per Kalstrup fra Torvegruppen under Erhvervsforeningen Destination Blokhus. –I Blokhus har vi en målsætning om at være én af Danmarks foretrukne feriebyer, det forsøger vi hele tiden at leve op til ved at udarbejde spændende tiltag, aktiviteter og events året rundt. Med det Internationale Marked i Blokhus, er vi med til at sikre endnu en spændende og autentisk ferieoplevelse, afslutter han.

15 boder og spændende varer

Det internationale marked omfatter 15 boder, som repræsenterer en række lande. Der vil være boder fra blandt andet Holland, Tyskland, Finland, Italien og Litauen.

I boderne er det muligt at købe spændende varer fra de respektive lande. Det er varer, som vi kender, når vi tager rundt i Europa; kager, ost, pølser, oliven, sko, nødder og tørret frugt, pesto, minipandekager, rensdyrskind, tørrede pølser, skinker og meget mere.

Det er citychef i Kolding, Mette Schumacher, der for seks år siden tog initiativ til at hente det internationale marked til Danmark. Hun kan i dag konstatere, at det var en rigtig god idé, for gennem årene er der kommet flere og flere byer, der vil have besøg af markedet. I år drejer det sig om ca. 30 byer lige fra Thyborøn til Rønne.

-De tilbagemeldinger, der kommer fra de mange byer, som det internationale marked har besøgt siden 2010, er alle positive. Markedet har en meget stor tiltrækningskraft, ikke bare på byens egne borgere, men også fra gæster udefra. Det betyder, at de lokale handlende også får glæde af, at der sker noget helt specielt i Blokhus, siger Mette Schumacher.
 
 
 

Læs om fantastiske oplevelser og events