Nyheder
imported

Det sker: 20 fly lander på stranden

Søndag d. 25. august fyldes luften over Blokhus med nationale og internationale piloter i alverdens fly.

Tekst: Louise Kande – Foto: Bøjstrup Reklamefoto

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan i samarbejde med VisitJammerbugten byde gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In den søndag d. 25. august, hvor Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

☀️✈️ SE MERE HER

På trods af at arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget.  – Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får. Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden. Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter, udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser, at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden. På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud. Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat allerede som 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot. Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne. Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Blokhus Fly-in 2019 er et lukket arrangement, og det er ikke muligt at deltage som pilot, medmindre det er aftalt med arrangørerne. Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.  Der tages forbehold for vind- og vejrforhold. Følg derfor med på Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

Læs om fantastiske oplevelser og events