Nyheder
imported

Det sker: Dinosaurerne genopstår i Aalborg Zoo

Fortællinger om liv og død, blomsternes opståen og planteædende kæmper er omdrejningspunktet i Aalborg Zoos helt nye udstilling

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

I Aalborg Zoo har man arbejdet hele vinteren med en stor, nydesignet udstilling med 20 imponerende dinosaurer i naturlig størrelse. Udstillingen er en tidsrejse fra nutidens fossiludgravninger tilbage til jura- og kridttiden og rummer både fortællinger om nyt frodigt liv, der opstår, nådesløse kampe på liv og død og en altødelæggende destruktion. En lokal virksomhed har sat en rendegraver til rådighed, der har udgravet et T-rex fossil direkte ud af kridtlaget under os. Her i Aalborg ligger kridtlaget jo helt tæt på overfladen, så vi er med det samme i direkte kontakt med Kridttiden for 150 millioner år siden, siger oplevelsesdesigner og eventarrangør, Lars Jeppesen, der står bag udstillingens design.

Magisk realisme

I modsætning til de fleste andre dinosaurudstillinger, hvor man går fra dyr til dyr og kigger, kan man i Aalborg Zoo gå rundt om dyrene og endda gå under de største, så gæsterne kan opleve dem fra alle vinkler. – Vi har arbejdet ud fra et princip, vi kalder ”magisk realisme” og bygget udstillingen op som en række scener i en teaterforestilling, hvor hver scene har forskelligt udtryk og stemning.  I en af de store scener centralt i udstillingen har vi en planteæder, der er under angreb fra en flok rovdinosaurer. Her kan publikum gå helt ind mellem dyrene og få fornemmelsen af at stå midt i den blodige kamp, forklarer Lars Jeppesen.

Læs om fantastiske oplevelser og events