Nyheder
imported

Det sker på Bratskov: Som ”da far var ung”

Der er masser af aktivitet på herregården hver torsdag sommeren igennem. Temaerne er lagt fast for de i alt 6 torsdage levendegørelsen er på Herregården Bratskov

Det sker på Bratskov:

Som ”da far var ung”

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Der er masser af aktivitet på herregården hver torsdag sommeren igennem. Temaerne er lagt fast for de i alt 6 torsdage levendegørelsen er på Herregården Bratskov. Til hver levendegørelse præsenteres et nyt tema, og de første levendegørelser er afviklet. Temaet for den første levendegørelse stod børnehaven fra Elmevej traditionen tro for. Børnene optrådte med forskellige sange, bl.a. ”Mariehønen Evigglad”, ”Vrik med numsen-butik og ”En lille Undulat”. Til anden levendegørelse kom Sofie og Ankjær Rasmussen fra Løgstør med ”Fra Halm til Håndværk” og viste at halm kan bruges til andet end strøelse og opvarmning. Inger Thunbo har også vist et udvalg af hendes samling af klædedragter fra gamle dage og

Han Herred Traktorlaug, har lavet en flot udstilling af gamle maskiner og traktorer.

Nogle af aktørerne fra Levendegørelsen af Herregården Bratskov har faktisk været med i alle årene, og i år er det 19. gang levendegørelsen løber af sted, men som de siger, – Vi kan lide at være med, vi får en god sludder med turisterne og hinanden og hygger os de 3 timer hver torsdag, som levendegørelsen varer.

Temaerne for dette års levendegørelse er:

Den 30. juli kommer 3 friske vaskepiger som viser hvordan man i gamle dage fik vasket sit tøj. Der vil blive vasket på vaskebræt, i en gammel vaskemaskine og en vaskeheks. Og har man lyst må man gerne selv prøve de gamle vaskeredskaber. Især børnene vil gerne prøve kræfter med de finurlige redskaber.

Den 6. august viser Edwin Carstensen sin samling af gamle håndredskaber. Han har altid interesseret sig for værktøj af en hver slags fra de gode gamle dage, og har samlet igennem mange år og vi kan love, at der er kommet mange ”nye” spændende ting til samlingen. Der er også værktøj, han ikke kender brugen af, måske kan du hjælpe med forslag.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events