Blokhus

Det våde vejr prægede den første lysfestival

Temaet for sandskulpturfestivalen er på plads

– Den vådeste februar nogensinde satte et markant præg på den første Blokhus Winter Light Festival i Skulpturparken i Hune.
– Vi synes, vi havde arrangeret en sindssyg flot lysfestival, men desværre blev vi ikke begavet med det bedste vejr, fortæller John Andersen.

Festivalen blev åbnet med flot opvisning af PGU. Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Nåede ikke målet
I stedet for at sne i klart let frostvejr kunne spille op til de mange flotte lysopsætninger, så stod regnen ned i stænger stort set hver dag.
– Det er klart, at vi som ude-arrangement bliver hårdt ramt. Vi havde sat 12.000 gæster som minimum for besøgstallet, men vi ender nok på det halve, så økonomisk hænger det ikke sammen med de mange investeringer, vi har haft, i udstyr og mandetimer, siger John Andersen.

Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Evaluering
Ud over vejret mener han, at det også kan have spillet ind, at promoveringen af den nye event kom for sent i gang.
– Vi skal evaluere festivalen om et stykke tid og se, om der var ting, vi kunne have gjort anderledes, samt om vi vil gentage lysfestivalen, siger han.
Men det er en fortrøstningsfuld indehaver, der ser frem til næste skulpturfestival.

Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Eventyrlige Filmfigurer
Mens Kulturhuset har åbent dagligt og om aftenen, så er parken nu lukket ned for at blive gjort klar til Sandskulpturfestivalen, der åbner 24. april.
De store sandbunker bygges op fra 1. april, og 18. april ankommer kunstnerne, og årets tema for deres værker er Eventyrlige Filmfigurer.
Selve den officielle åbning af festivalen sker 1. maj.
– Og alle børn, der er klædt som en eventyrlig filmfigur kommer gratis ind, lover John Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events