Aabybro

DGI: Fjern forsamlingsforbuddet for børn og unge

DGI efterlyser en plan for, hvordan genåbningen inden for idrætten vil ske i forbindelse med en genåbning af samfundet i forskellige faser.
Og så prioriterer DGI højt, at børn og unge under 21 år får mulighed for hurtigt at komme i gang med deres foreningsaktiviteter for at forbedre deres trivsel.
Det oplyser Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI, til VoresJammerbugt.

Vigtige fællesskaber
– Vi har jo efterhånden et års erfaringer at læne os op ad, og vi ved jo, at der i den kommende uge kommer politiske forhandlinger og flere beregninger af en genåbning af landet, siger Charlotte Bach Thomassen.
– Forhåbentligt kan vi begynde på en genåbning, og her sætter vi børn og unge først i køen, fordi de trives rigtig dårligt under de nuværende restriktioner. Derfor ville det være rigtig godt at få de udendørs idrætsaktiviteter i gang, så børn og unge kan mødes i deres fællesskaber i foreningerne. Det vil styrke deres trivsel, pointerer hun.

Fjern loftet
Det betyder også, at forsamlingsforbuddet for børn og unge under 21 år skal fjernes.
– Det er klart, at med et forbud på de nuværende 5 personer, så er det ikke muligt at have forenings-aktiviteter eller- fællesskaber. Der er jo flere end 5 på et hold.
– Men vi har gode erfaringer fra i efteråret, hvor de i denne aldersgruppe måtte være samlet op til 50 personer, siger Charlotte Bach Thomassen og foreslår at gentage denne model ved udendørs aktiviteter.

Behov for en plan
DGI-formanden er klar over, at det er en balancegang og møgsvær situation, hvor tingene hele tiden ændrer sig med mutationer og lokale smitteudbrud.
– Men alt andet et forsamlingsloft på 5 ville være godt, og vi prioriterer børn og unge først. Desuden har vi brug for en plan, så vores mange frivillige i foreningerne også kan se, hvad der vil ske, og hvordan de skal forholde sig, understreger Charlotte Bach Thomassen.

Læs om fantastiske oplevelser og events