Nyheder
imported

Dit guld er mere værd end du tror

Måske har du guldsmykker til at ligge, som af forskellige årsager ikke bliver brugt. Det kan være mange penge værd.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Har du guldsmykker, som er gået i stykker? Måske har du guldsmykker, du har arvet, og som ikke lige passede i til din smag? Uanset årsagen, så har ingen glæde af, at det bare ligger. Det er de færreste der ved, at smykkerne kan være mange penge værd i salg som gammelt guld.

Guldprisen er høj

På grund af nuværende corona-krise og mange usikkerheder på det økonomiske verdensmarked, er guldprisen steget. Den har længe ligget i et højt leje, men i takt med at blandt andet nogle aktier falder i værdi, stiger det noget mere håndgribelige guld. Som så meget andet her i livet, kender man ikke stabiliteten af prisen, men kan blot konstatere, at det er nu, at det er en god ide at sælge guldet fra gemmerne.

En gratis og uforpligtende vurdering

Hos Jan Jørgensen Smykker i Åbybro kan du få en tryg vurdering af dit guld. – Det afhænger af guldets lødighed, altså om det f.eks. er 14 kt eller 8 kt. Vi fordeler guldet i lødighed, vejer det op og udregner afregningsprisen ud fra dagsprisen på guldet. Det står dig herefter helt frit for, om du efterfølgende ønsker at sælge guldet, siger Jan Jørgensen og tilføjer: – Vi har eget værksted, og kan på den måde nemt genanvende de ressourcer, som allerede har været udvundet en gang – det er godt for miljøet.

Praktisk information

Lykke Harpøth, der er partner i virksomheden, opfordrer til, at du afleverer guldet til vurdering og så typisk efter et par dage, får besked om resultatet. – På den måde sikre vi en tryg covid19 håndtering og så kan en vurdering, afhængig af antal smykker, godt vare et stykke tid, hvis der er meget at gennemgå.

Ved et godkendt salg, skal du skrive under på at, guldet er dit, og at du har tilladt denne ekspedition. Jan Jørgensen Smykker overfører beløbet med det samme og kun via konto til konto. Ønsker du i stedet at handle for beløbet eller få en tilgodeseddel til en senere handel, så lægges der yderligere 15% oveni guldvurderingen.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events