Nyheder
imported

Efterårs by Night i Hune-Blokhus: Havheksens (u)hyggelige aftenløb

I forbindelse med årets Efterårs by Night mandag d. 12. oktober, har man i år skabt en stor event – et aftenløb for hele familien, hvor de skal gætte havheksens hemmelige trylleord.

Efterårs by Night i Hune-Blokhus:

Havheksens (u)hyggelige aftenløb

I forbindelse med årets Efterårs by Night mandag d. 12. oktober, har man i år skabt en stor event – et aftenløb for hele familien, hvor de skal gætte havheksens hemmelige trylleord.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Arrangørerne bag eventen er Visitjammerbugten Blokhus og Erhvervsforeningen Destination Blokhus – og der venter en (u)hyggelig aktivitet for hele familien. Og så er der præmier til alle.

– Vi vil gerne arbejde med den fine historie, som Blokhus har masser af. Derfor har vi etableret dette aftenløb for hele familien. Og det hele startede natten til mandag d. 12. oktover for 150 år siden, var der et stort uvejr, bølgerne var flere meter høje og et stort skib med en masse sømænd var ved at forlise ud for Blokhus’ kyst. Samme nat holdte stormen havheksen vågen i hendes hule under vandet, så hun besluttede sig at svømme en tur. Da hun fik øje på det store skib, der var ved at synke, skyndte hun sig at sige et trylleord som indfangede de fortabte sømænds sjæle. For at sjælene kan få fred én gang for alle siges det, at man én gang om året, aften før forliset, kan sige trylleordet og sjælene vil blive sat fri fra havheksens fangeskab.

Hvad skal man?

– Vi har derfor brug for hjælp! Mange har i årenes løb prøvet at bekæmpe havheksen – og to ting har man fundet ud af. 1. Hun er bange for børn. 2. Hun har delt trylleordet op – bogstav for bogstav – rundt om i Blokhus. For at få fat i et bogstav, skal man løse en opgave! Og til sidst skal man kunne gætte havheksens hemmelige trylleord, fortæller Jannie Ratke fra Visitjammerbugten Blokhus.

Der er brug for nogle modige og kloge børn, der mandag aften d. 12. oktober har lyst til at hjælpe  med at lede efter bogstaverne i byen. Eftersom havheksen er bange for børn, er voksne også meget velkommen til at deltage for at hjælpe, hvis det bliver nødvendigt.

Eventen starter på Torvet kl. 18.00 og løbet slutter kl. 20.30. Man bliver delt op i hold (gerne familievis). Hvert hold der finder frem til det hemmelige trylleord får en præmie! Det er et stjerneløb med start fra Torvet og hver løst opgave præmieres med et bogstav. Når alle opgaver er løst danner bogstaverne tilsammen et magisk ord. Finder man ordet udløser det en præmie.

Se hele programmet for Efterårs by Night i Hune-Blokhus på side 34 og 35.

Læs om fantastiske oplevelser og events