Hirtshals

Efterårsferie i Nordsøen Oceanarium

Fodring, overnatning og rundvisninger

Akvariet i Hirtshals melder klar til efterårsferie fyldt med oplevelser. Med sine næsten 200.000 gæster årligt er Nordsøen Oceanarium en af de største turistattraktioner i Nordjylland. 6 mio l. havvand, mange tusinde fisk i flere end 70 store og små akvarier samt interaktive udstillinger ude og inde byder på storslåede oplevelser.

Storfiskeri og Klumpfisk

Hele 2023 er hovedtemaet fiskeri – lokalt og globalt, historisk, nu og i fremtiden. Efterårsferien bygger videre på historien og byder velkommen til STORFISKERI. Her kan gæsterne blandt meget andet opleve:  ”Havets jagtmarker” Her bliver gæsterne inviteret med på rundvisninger hvor storfiskeri er temaet. Man bliver forundret over de mængder fisk der landes i Hirtshals og imponeres af fiskeriredskabernes størrelse.  En anden spændende aktivitet er ”Havbundens hemmeligheder” hvor gæsterne er med til at sortere og artsbestemme dyr fra det dybeste steder i Nordsøen. De yngste gæster kan være med til at fylde fiskenettet med farverige makrel og male i Krea værkstedet, hilse på maskotten ”Klumpe” og lege både ude og inde.

Klumpfiskene er som altid akvariets store attraktion. De bliver fodret af dykkeren kl. 13 hver dag. Man må ikke misse når sælerne fodres og trænes i det udendørs anlæg. Udendørs kan gæsterne desuden nærstudere skelettet af den store finhval, der i 2016 strandede mellem Saltum og Blokhus. Børnene kan boltre sig på de 2 store legepladser med rutsjebaner og svævebane.

Sov med klumpfiskene

Nu er der åbnet op for et unikt overnatningstilbud i efterårsferien. Sammen med din familie og andre familier kan du overnatte ved det gigantiske akvarium med 4,5 mio. liter havvand og over 3.000 fisk og andre havdyr. Man oplever fiskene, sælerne og alle de andre havdyr på en helt anden måde end i akvariets normale åbningstid. Sammen med dygtige guider lærer man dyrene at kende og kommer bag kulissen. Der er muligt at booke arrangementet på følgende datoer: d. 14. oktober og d. 19. oktober her

Læs om fantastiske oplevelser og events