Blokhus

En anderledes sankthansfest på Blokhus Strand

– Gennem adskillige år har sankthansfesten på Blokhus Strand været et tilløbsstykke med ofte op mod 20.000 mennesker samlet for at høre musik, tale, se bålet brænde og synge midsommervise i de smukke omgivelser med klitter og Vesterhav.

Drive-in
Trods udfordringer så skal denne tradition fortsætte – også i år tirsdag aften 23. juni.
For at leve op til restriktionerne på grund af COVID-19, så bliver det selvsagt en anderledes sankthans, men arrangørerne har tænkt kreativt
– Vi arrangerer en drive-in sankthansfest med bingo, fortæller Jannie Ratke O´Connor fra VisitJammerbugten der er arrangør sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus

Bingo for 150 biler
Nordjyllands Politi har givet tilladelse til arrangementet, og der bliver plads til 150 biler – campingvogne er ikke tilladt – i det markerede eventområde på stranden.
Der er adgang efter først-til-mølle princippet, og der skal købes billet.
– Så får man bingoplader til 5 personer, og vi har bingo over bilradioen med Peter Skram, hvor man kan vinde præmier skænket af det private erhvervsliv, oplyser Jannie Ratke O´Connor.

Ud på havet
Årets båltaler er borgmester Mogens Chr. Gade (V).
– Hvis vejr og vind tillader det, skal han ud i en båd og holde sin tale. For at give folk en ekstra oplevelse er Blokhus Team Frivillige i færd med at bygge en flydedok, så også bålet kan komme ud på havet, hvis vejr og vind tillader det. Ellers må det stå i vandkanten, fortæller Jannie Ratke O´Connor.
I øvrigt er det børnene fra Hune Naturbørnehave, der har lavet heksen.

De vigtige regler
Men der følger selvfølgelig en række restriktioner med.
– Vi håber, at folk er tålmodige og overholder dem og bliver i deres biler og undlader at komme, hvis de ikke har bil. Vi håber på forståelse, for alternativet er, at så kan vi ikke holde noget, siger Jannie Ratke O´Connor.
Det er nemlig i et særligt eventområde, at bilerne skal parkere, og der må ikke være andre – heller ikke i klitterne i det nævnte område.
Man må ikke forlade bilerne, og kun bilruder i venstre side må rulles ned.
Der er ikke toiletter i området, og bilerne kan ikke forlade området før tid.

Se programmet for tirsdag 23. juni her:

19.00 Eventarealet åbner for biler. Sidste indkørsel er kl. 19.35.
19.45 Bilbingo over bilradioen med Peter Skram.
20.45 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade.
21.00 Bålet tændes, og der synges midsommervise.
21.30 Eventområdet lukker.

Læs om fantastiske oplevelser og events