Nyheder
imported

En dansende fortælling

Galleri Uggerby i Lønstrup viser nye værker af bl.a. Lisbeth Ellinor med hendes dansebilleder fra serien "Dans min elskede, Dans"

Lønstrup:

Galleri Uggerby i Lønstrup viser nye værker af bl.a. Lisbeth Ellinor med hendes dansebilleder fra serien "Dans min elskede, Dans"

Tekst: Louise Kande – Foto: Galleri Uggerby

Den store sommerudstilling i Lønstrup vises frem til d. 29.juli kl. 20. Og ifølge indehaver af Galleri Uggerby, Erik Thursgaard Jakobsen, har der været usædvanlig stor interesse for netop denne udstilling.  Og netop dansen har i de senere år optaget Lisbeth Ellinor meget med f.eks. ”Carmen” i 2008, ”Dans, min elskede, Dans” i 2010 fra Cuba og nu ”PINA” i 2012. Titlerne på billederne er alle ”PINA”, og er inspireret af den verdensberømte tyske danser og koreograf Pina Bausch, som pludselig døde af kræft under optagelserne af en ny film.  Folkene omkring filmen og danserne besluttede at lave filmen færdig, men anderledes, som en hyldest til hende. Filmen er opdelt i mindre brudstykker, som viser forskellige menneskelige følelser, som sårbarhed, menneskelige relationer og kærlighed, hvilket har inspireret Lisbeth Ellinor i sit arbejde med billederne. Derudover er der i udstillingen billeder af Bjørn Bjørnholt fra Sverige med sine eventyragtige fabuleringer over drømme og sagn. Der er nye værker af kunstnerægteparret Gerda og Frank Buchgraitz med temaer fra henholdsvis den nordiske mytologi og gamle sagn samt humor og store grænseoverskridende kontraster. Maleren Verner Hübert Thobiasen viser figurative landskabsbilleder fra Limfjordslandet. Herudover er der værker fra Færøerne af maleren Johnny Schmidt og keramiker Ulla Sonne, Annette Falk med keramik og bronze og Trine Appelons glasværker er også at finde på udstillingen.

Derudover afholder galleriet fernisering fredag den 1. august kl. 13-17, hvor den danske kunstmaler Jacob Herskind kommer og viser sin udstilling. Jacob Herskind er blevet bedt om at skabe en udstilling helt specielt til området og med den komplette udstilling 'Vesterhavfruesalon' er der linet op til underholdning for de faste lokale, og så også lidt for alle de ulokale. Jacob Herskind skaber spil for galleriet med hans Vesterhavfruer, en serie billeder som er opstartet ved det sydlige danske Vesterhav og langsomt har arbejdet sig opad kysten.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events