Blokhus

En helt fantastisk weekend

 | FOTO: Poul Nymark
Rolls-Royce og Bentley træf i Kr. Himmelfart var en stor succes
Rolls-Royce og bentley

I Kr. Himmelfartsferien var Blokhus Torv fyldt til sidste plads, da medlemmer af foreningen Rolls-Royce Entusiast Denmark mødtes i Blokhus. De kørte rundt i byen og på torvet udstillede de deres flotte køretøjer til stor glæde for de mange besøgende i byen.
-Det var helt fantastisk, siger en begejstret arrangør Gert Gustavsen, der repræsenterer klubben. Vi fik så meget ros, og det var virkelig en god oplevelse. Restauranterne fortalte også, at de kunne mærke at de fik ekstra meget at lave. Samtidig har Erhvervsforeningen Destination Blokhus været med til at reklamere for arrangementet, og vejret var helt perfekt. Det betød også at der var rigtig mange, der mødte op for at se bilerne.

Rolls-Royce og bentley
Rolls-Royce og bentley

Fast tradition rundt i Danmark

Klubben var repræsenteret med 27 biler ca. ligeligt fordelt imellem Rolls-Royce og Bentley. Som en fast tradition kører de sædvanligvis rundt i Danmark hvert år i Kr. Himmelfart og udstiller deres biler, men det er 35 år siden at de sidst var i Blokhus.
Medlemmerne hygger sig med at være sammen om den fælles interesse og samtidig få luftet køretøjerne, men vi er en uddøende race, siger Gert Gustavsen.
-Kredsen skrumper ind. Vi er alle oppe i årene, og jeg har været med de sidste 30 år. Men vi blev så glade, da vi for nylig fik optaget en i vores ungdomsafdeling. Han var 58 år, siger han med et glimt i øjet.
Mange af medlemmerne har flere biler. Klubben har tidligere været på Sjælland, Fyn, i Midtjylland og nu i Nordjylland. Det er en ny destination hvert år, og næste gang er det Ebeltoft på Djursland, der skal besøges.
-Når der skal køres langt, så vælger mange at køre i en nyere årgang, fortæller Gert, og det gør jeg også selv. Det kan godt være lidt upraktisk at tilbagelægge mange kilometer i en ældre model.
Han har selv 4 Rolls-Royce, og til de korte ture vælger han ofte modellen fra 30-erne, men skal han køre længere vælger han den fra 50-erne.

Rolls-Royce og bentley
Rolls-Royce og bentley

En perfekt weekend

De 75 deltagere fra hele landet overnattede på Strandhotellet i Blokhus og benyttede samtidig lejligheden til at opleve forskellige ting under deres ophold.
Nogle blev fristet af en morgendukkert på Blokhus strand efterfulgt af en tur i Saunahytten. Senere var de til foredrag med naturvejleder i Fosdalen og efterfølgende med murer Kjeld ved Rubjerg Knude Fyr.
Om aftenen var der gallamiddag i Kulturhuset Blokhus, hvor der var hyret et jazzorkester. Samme aften var der også booket en danseskole.
-Så der blev øvet dansetrin til stor fornøjelse for deltagerne, fortæller Gert Gustavsen. Vi har været utrolig glade for at overnatte på Strandhotellet og for alle oplevelserne. Det var en rigtig god weekend i Blokhus, afslutter Gert Gustavsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events