Pandrup

En tradition i Blokhusvejens Børnehave

– Tilmeldingerne er strømmet ind, og der dufter af hjemmebagte fastelavnsboller. Børnene står i døren til køkkenet i Blokhusvejens Børnehave og snuser ind af duften, og de glæder sig til, at deres bedsteforældre kommer og pynter deres medbragte ris sammen med dem. 

Blokhusvejens Børnehave fortæller:
Der bliver snakket godt rundt i huset, nogle klipper, andre spiller og leger og en hyggelig stemning breder sig.
Når rullebordene kører ind på stuerne, byder børnene deres gæster på boller og kaffe, det er jo dem, der er værter. Vi øver os sammen og en årelang tradition gør, at nogle bedsteforældre har været til klippedag mange gange, og for andre er det første gang.

Privatfoto

Når klippedagen er ovre, betyder det, at vi snart skal slå katten af tønden og klædes ud. En almindelig fredag bliver lavet om til en fest, hvor mange er klædt ud, både børn og voksne.
3 tønder skal der til, og der bliver strammet godt op i musklerne, når der bliver fokuseret på tønden.
Når kongerne og dronningerne er blevet kronet, er der guf i tønderne til alle, vi er jo fælles om det store arbejde med at få tønderne ned.
Vi venter nu på, at der er mad; en fredagstradition, at køkken Jane laver tá selv bord til os. 

Privatfoto

Mens vi nu snakker traditioner, så har ældstegruppen været en tur i Sognegården og slå katten af tønden sammen med Pandrup Plejecenter.
En nyere og fantastisk tradition, hvor to generationer mødes og hygger sammen. Traditioner giver fælles oplevelser, fælles forventninger og fælles historie, som vi også vil huske fra vores børnehavetid og tage med os videre.

Privatfoto

Læs om fantastiske oplevelser og events