Nyheder
imported

En weekend for hundeelskere til Blokhus Hundefestival

Weekenden den 11. og 12. september bliver en weekend i hundens tegn. Menneskets bedste ven bliver omdrejningspunktet, når den hyggelige hundefestival igen afvikles på pladsen ved Rødhus Klit Camping.

Tekst: Anne Nøhr Ringgren Foto: Poul Nymark

Til Blokhus Hundefestival er der tradition for at alle hundeelskere mødes på tværs af racer og niveau og hygger sig med opvisninger og fremvisninger.

– Hundefestivalen er en tilbagevendende begivenhed, som har været afholdt igennem flere år. Sidste  år blev vi desværre nødsaget til at aflyse pga. Corona, og i år er den blevet til i sidste øjeblik, fortæller formand i Blokhus Hundefestival Jens Brandt. Men vi er heldigvis lykkedes med at få sammensat et program, så vi igen kan afholde Danmarks hyggeligste Hundefestival, siger Jens Brandt.

Spændende opvisninger og stande

Blokhus Hundefestival er et mix af programlagte aktiviteter og et område med små stande, hvor du kan gå på opdagelse i udstyr til hunde, foder, jagtudstyr, beklædning mv. Festivalen byder på spændende og seværdige opvisninger, praktiske øvelser samt lærerige tips, som er arrangeret af en række aktive hundeklubber, foreninger og specialister.

– Vi har et festivalprogram med faste punkter på, men ca. hver halve time vil der også komme øvrige indslag fra aktive foreninger, som besøger festivalen, fortæller Jens Brandt.

– Vi får blandt andet besøg af Bueskytterne, hvor du f.eks. kan høre mere om bueskydning og alle kan også prøve deres færdigheder med bue og pil.

Særlige oplevelser for børn

Lørdag er det muligt for børnene at fremvise deres hund og få en lille præmie, og søndag får festivalen besøg af Niels Guldager fra Jægerforbundet. Han stammer fra Saltum og er opvokset med jagt og natur. Han er erfaren jæger, skytte hos Dyrenes Beskyttelse og har desuden 12 års erfaring med schweisshundearbejde. 

Han vil med konceptet NaturligVis lære børnene om natur, bålmad og fremvise forskellige teknikker, så de kan gebærde sig i naturen. – Vi skal have nogle flere børn ud i naturen, så vi kigger på knogler, skind, dyrekød, opsatser mv og leger med åbne børnenes sanser, når de opholder sig i naturen, fortæller Niels Guldager.

> Se program for Blokhus Hundefestival

 

Læs om fantastiske oplevelser og events