Aabybro

Endelig kunne Gøl Båden stævne ud fra Gjøl Havn

Selv om det var blæsevejr og høj søgang, så klarede den 112 år gamle Gøl Båd sin første sejlads lørdag 5. september efter den store istandsættelse med bravour.

Motoren var klar
– Det var meget spændende. Vi startede motoren for at se, om den var justeret rigtigt ind, og det var den, så spændte vi den fast, og sejladsen kunne begynde, fortæller Søren Petersen, formand for foreningen bag Gøl Båden.
Han blev selv på land for at give plads til de andre frivillige som i mere end 8 år har brugt utallige timer på at sætte den særlige båd i stand, og fra kajkanten kunne han se båden stævne ud fra Gjøl Havn.

Privatfoto

En stor dag
– Sejladsen gik over al forventning. Der var ingen problemer overhovedet, selv om der var høj søgang. Vi kunne selvfølgelig have ventet med at sejle ud til en dag med bedre vejr, men nu var ham, der har indstillet motoren, heroppe, og han skulle da med ud at sejle, fortæller Søren Petersen.
Det er Grenaa Motorsamling, som har justeret motoren.
– Det var en stor dag, slår Søren Petersen fast.

Ballast på
Nu skal de frivillige i gang med at læsse båden med ballast, og de har selv støbt klodserne, som samlet giver den nødvendige vægt på 2,5 til 3 ton ballast.
– Og så skal vi have masten på, ryddet op på værftet og til at vænne os til at have vores daglige gang på havnen, siger Søren Petersen.

Sommersejlads
Og fra den kommende sommer vil Gøl Båden sejle ture på Limfjorden.

Læs om fantastiske oplevelser og events