Nyheder
imported

Enorme fiberbeton, sand- og træskulpturer i Blokhus

Skulpturparken åbner igen for sæson 2017 fra og med lørdag d. 6. maj - hvor man kan følge sand- og betonskulptørerne i arbejde. Der er stor officiel åbnings indvielse d. 13. maj og derefter vil der hver weekend blive afviklet forskellige kurser og events.

Internationale fiberbeton skulptører kommer til Blokhus

Når Skulpturparken Blokhus åbner dørene igen d. 6. maj, vil der også blive arbejdet på Fiberbeton skulpturer, som et helt nyt tiltag i parken.

Fiberbetonkunstnerne kan ses i arbejde i dagene 6.-14. maj 2017.

Sandkunstnere kan ses i arbejde i dagene 6.-14. maj 2017.

Mini Træskulptur Festival afholdes i dagene den 3.-4.-5. juni 2017.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Foruden parkens populære Blokhus Sandskulptur Festival, er der i 2017 også etableret et samarbejde om at lave store, vilde og smukke fiberbeton skulpturer. – Vi har hentet nogle aldeles dygtige betonkunstnere til Danmark. De kan ses i arbejde i dagene 6.-14. maj 2017, hvorefter deres skulpturer udstilles i parken. De kommer tilligemed til at arbejde indenfor temaet ”magiske eventyr”, forklarer indehaver John Andersen.

Med det nye tiltag vil publikum kunne følge 20 internationale skulptører i arbejde med at udforme de mega store sand- og betonskulpturer.

– Vi er lige nu i gang med at klargøre parken; der skal plantes nyt, luges, gødes og beskæres og flyttes materialer. Det er en stor proces at gøre klar til de store skulpturer – hvor tonsvis af sand kommer ind i parken. Dernæst har vi også lige fået en del nye legeredskaber og pladser for børn. Snart er vi klar til åbningen d. 6. maj – og ikke mindst den officielle åbnings-indvielse d. 13. maj. Vi glæder os, afslutter John Andersen. 

Træskulpturer

Blokhus Træskulptur Festival 2017 gennemføres i dagene den 3.-, 4.- og 5. juni , således også med temaet "Magiske Eventyr",  hvor en række internationale træskulptører med motorsave forvandler store 200 år gamle egestammer til  store og flotte træskulpturer.

Events

Skulpturparken  udvider deres oplevelsestilbud i sæson 2017 – og således koordinerer og organiserer  Gitte Avlskarl Christensen de mange events, som Skulpturparken Blokhus kommer til at afvikle fra maj til oktober.  Der er booket kunstnere ind til hver evig eneste weekend fra midten af maj til slutningen af oktober. – Jamen vi går jo en spændende sæson i møde. Der kommer bl.a. til at være weekend-kurser med pileflet, malerkuser, foto-kurser og beton-workshops for de voksne, mens vi selvfølgelig også har tænkt på børnene som fx får deres helt egen akvarel-workshop, fortæller Gitte Avlskarl. 

Fiberbetonskulptører 2017

Martijn Rijerse, Holland

Niall Mcgee, Irland

Sergei Ramirez, Spanien

Montse Cuesta Montserrat, Spanien

Wilfred Stijgert, Holland

Edith Van De Wetering, Holland

Pedro Mira, Portugal

Daniel Doyle, Irland

Gresham Glover, Amerika

Ilya Shaninm Rusland

Internationale Sand Skulptører 2017

Ference Monostri, Ungarn

Marieke van der Meer, Holland

Vadim Gryadov, Rusland

Agnese Rudzite Kirillova, Letland

Kevin Crawford, Australien

Natalia Chistyakova, Frankrig

Michela Ciappini, Italien

Charlotte Koster, Holland

Janathan Bouchard, Canada

Stephane Roberts, Canada

Læs om fantastiske oplevelser og events