Nyheder
imported

Erhvervskonference med spot på sidste nye viden og knowhow

Centrale emner som arbejdskraft, finansiering, digitalisering og grøn omstilling var på dagordenen.

Tekst og foto: Presse

Det var en veloplagt konferencier fra TV2 Nord, Pia Beltoft, der sammen med Vækst Jammerbugt, Jammerbugt Kommune og borgmester Mogens Chr. Gade torsdag eftermiddag 7. oktober kunne byde 80 repræsentanter fra Jammerbugtens erhvervsliv velkommen til erhvervskonference på Kulturhuset Blokhus.
På dagsordenen var nogle af de helt centrale erhvervsmæssige temaer, nemlig arbejdskraft, finansiering, digitalisering, grøn omstilling og bæredygtighed.

Viden og erfaring
Omdrejningspunktet for erhvervskonferencen var at sætte spot på konkrete muligheder og potentialer for vækst og udvikling i Jammerbugtens private erhvervsliv. Til at formidle dette blev der trukket på viden fra nationalt og regionalt hold fra både Erhvervsstyrelsen, Erhvervshus Nordjylland og Destination Nordvestkysten. Til at konkretisere emnerne var flere lokale virksomheder, herunder Fjerritslev Tryk, Digimarketing, Neurogan Europe og Thorup Strand Fiskehus på scenen med praktisk viden og knowhow fra hverdagens arbejde med at skabe sunde og levedygtige virksomheder samt lokale arbejdspladser.
-Målet med konferencen var at præsentere de deltagende virksomheder for den sidste nye viden på centrale erhvervsmæssige områder, og så kombinere det med praktiske og håndgribelige værktøjer og måder at arbejde med emnerne på. Den sidste del stod de private virksomheder med stor overbevisning for, fortæller erhvervschef Anna Oosterhof.

Lokale eksempler
Der blev blandt andet givet konkrete eksempler på, hvorledes lokale projekter fra forskellige brancher kan medfinansieres via blandt andet Vækstfonden og Erhvervshus Nordjyllands projektmidler, samt hvordan man med et åbent mindset over for digitaliseringens mange muligheder, med succes, kan omstille en manuel fungerende virksomhed til at være fremskreden på digitale forretningsmodeller, der understøtter behov fra kunder og krav fra omverdenen. Virksomheders muligheder for at få tilknyttet den rette arbejdskraft via blandt andet tilskudsmuligheder blev også fremhævet som en af de konkrete muligheder, der kan gøres brug af.

Stærkt samarbejde
I Nordjylland er der igennem årene, via en vedholdende og prioriteret indsats skabt en stærk samarbejdskultur mellem de erhvervsfremmeaktører, der på forskellig vis og med forskellige kompetencer bistår erhvervslivet med hjælp, vejledning og sparring. I Jammerbugten er det ingen undtagelse, og deltagerne gik fra konferencen med opfordring til fortsat at benytte sig af de kompetencer, den viden og det netværk det lokale erhvervskontor og Jobcenter Jammerbugt kan tilbyde.

Læs om fantastiske oplevelser og events