Aabybro

Erik Johansson har jubilæum som frivillig instruktør

Gennem flere år er interessen for at bruge iPad’en vokset, og der er stor nysgerrighed for, hvordan dens mange faciliteter bruges.
Således også hos Erik Johansson, frivillig i Ældre Sagen i Aabybro, der har sat sig grundigt ind i, hvordan man får mest fornøjelse af den lille skærm i dagligdagen.
Desuden har han været flittig til at lære fra sig, og Erik Johansson har rundet 50 iPad-kurser som instruktør for Ældre Sagen i Aabybro.

Mod på viden
Gennem de seneste otte år har flere end 200 (nysgerrige) borgere i Aabybro og de nærmeste nabobyer fået ny viden om apparatets anvendelse i dagligdagen.
– Det har været en stor glæde for mig at kunne formidle min viden til andre. Det er stadig livsbekræftende, når der kommer tilmeldinger fra borgere, der er mere end 15 år ældre end en selv, men som i en høj alder stadig har lyst og mod til at gå på kursus og lære mere, siger Erik Johansson.
Kurserne har også gennem årene været fulgt op af mange telefonsamtaler og “hjemmebesøg” og rigtig mange gode venskaber til følge, fortæller han.

Foto: Ulf Jessen

Kurser på biblioteket
I tidens løb er kurserne afviklet forskellige steder, som plejehjemmet i Aabybro, Biersted Aktivitetscenter, Kildevangen Gjøl og Nørhalne Hallen.
Lige nu afholdes kurserne på Biblioteket i Aabybro, som velvilligt stiller lokaler og udstyr til rådighed.
For at få det optimale ud af undervisningen er hold-størrelsen begrænset til otte deltagere, og på det grundlæggende kursus er der en ekstra hjælper med for, at deltagerne får det bedste ud af undervisningen.

Et stort aktiv
Kurserne i brug af iPaden tilbydes både som grundlæggende og videregående, og der har også været afholdt iPad/iPhone fotokurser. På den måde har mange også fået endnu større glæde af at bruge iPad’en og iPhonen sammen.
Kursusvirksomheden er et stort aktiv for Ældre Sagen i Aabybro og supplerer det righoldige aktivitetstilbud, som inden for it desuden omfatter Åben Datastue og Slægtsforskning, som begge er flittigt besøgt.
Ældre Sagen i Aabybro har over 2.100 medlemmer og 30 frivillige.
Afdelingens mange aktiviteter kan ses på www.ældresagen.dk/aabybro.

Læs om fantastiske oplevelser og events