Det sker

Et af Danmarks hyggeligste markeder

Store Brønderslev Marked tiltrækker mange tusinde gæster
store brønderslev marked web

Store Brønderslev Marked er et familiemarked og afvikles altid den første mandag i september. I år er det fra fredag 1. september til mandag 4. september. På markedspladsen har du god mulighed for at gøre en god handel, da den rummer cirka 200 kræmmerboder, som sælger alt lige fra frugt, slik, tøj, antikviteter og meget mere. Derudover kan du også hilse på 200 heste og hundredvis af andre dyr og ikke mindre end 80 – 100.000 gæster, som besøger markedet fra fredag til mandag.

For hele familien

Fredag er der ekstra gang i radiobilerne og karrusellerne, da alle besøgende kan købe fem billetter fra den rød – og hvidstribet kontorvogn, som står på pladsen ved indgangen, til markedets tivoli til blot 65 kr. Billetterne kan benyttes denne fredag fra kl. 14-20. Fredag eftermiddag spiller “Vendsyssels næstbedste duo” Mads & Mads koncert i Markedskroen og samme sted om aftenen er der fest for de unge i, hvor hele tre DJ’s spiller op til fest til kl. 01.30.
Vi går meget op i, at der er aktiviteter og oplevelser for hele familien og at markedet rammer det brede publikum. Lørdag afholder vi for eksempel cykelløb med forskellige ruter, som er arrangeret af den lokale cykelklub og der bliver denne dag også afholdt børnekræmmermarked, udtaler Michael Wittrup fra markedsudvalget til Blokhus Avis.

store brønderslev marked (4)
store brønderslev marked (1)

Afsluttes med en tradition

Mandag er dagen, hvor markedet afsluttes. Men inden der bliver sagt på gensyn er der traditionen tro børneoptog fra Banegårdspladsen og gennem byen ned til markedet, hvor 600 børn fra børnehaver og vuggestuer deltager.

–Denne afslutning på markedet betyder utroligt meget for os, og det er blevet en vigtig del af vores identitet, fortæller

Stort arbejde forud

At planlægge et marked i denne størrelse kræver et stort arbejde, faktisk starter vi allerede planlægningen for Store Brønderslev Marked 2024 til oktober i år. Markedet arrangeres af markedsforeningen, hvor markedsudvalget står for det praktiske arbejde både før, under og efter markedet. Derudover har vi medlemsforeninger og frivillige, som laver et stort stykke arbejde, og dem kan vi slet ikke undvære, afslutter Michael Wittrup.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events